Україна отримала тисячі додаткових доз Moderna (ВІДЕО)

Додаткові 140 тисяч доз вдалося отримати завдяки тому, що в COVAX порахували по 14 доз у флаконі, тоді як в ньому міститься 15 доз. Центри вакцинації від COVІD-19 будуть працювати в кожному районному центрі України, пообіцяв глава МОЗ.

Україна отримала майже 150 тисяч додаткових доз вакцини від коронавірусу Moderna в рамках глобальної ініціативи COVAX, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я у вівторок, 20 липня.

"Вакцина Moderna (mRNA-1273 і торгова назва Spikevax) поставляється у флаконах, які розраховані на 13-15 доз. При передачі вакцини Moderna представники COVAX порахували по 14 доз у флаконі. За цими розрахунками, Україна отримала 2 000 040 доз вакцини Moderna (якщо вважати, що у флаконах по 14 доз). У той же час, самоблокувальний шприц-0,5-LDV, Soloshot Mini, який застосовують в Україні, дає можливість використовувати ефективно всі 15 доз вакцини з кожного флакона. Це означає, що у нас є можливість використовувати 142 860 додаткових доз", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим МОЗ просить медиків ефективно використовувати всі 15 доз, які можна отримати з флакона вакцини Moderna. А також по можливості уникати утилізації залишків.

Нагадаємо, вакцини Moderna в Україну доставили 18 липня, їх вже почали розвозити по регіонах.

Раныше писали, що Ляшко оголосив про п'ятий етап вакцинації.


За матерыалами: КореспонденТ.net
Добавлено: 21-07-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх