Не вакциновані дніпряни можуть виявитися на самоізоляції: більш спрощений етап вакцинації

21 липня Міністерство охорони здоров'я України оголосило про старт п'ятого етапу вакцинації від COVID-19. Тепер внесені деякі корективи в процес вакцинації, але в більшій мірі - його спростили. Через штаму «Дельта», не вакциновані дніпряни можуть виявитися на самоізоляції

Про це повідомили в МОЗ.

Зокрема, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пропонує посилити контроль під час перетинання державного кордону у зв'язку із зростанням в окремих регіонах світу і Європи випадків захворюваності COVID-19, зокрема через штам «Дельта».

«Пропонується, що всі не вакциновані особи, які будуть приїжджати в Україну, повинні будуть пройти 14 днів самоізоляції, або сім днів, якщо після цього терміну отримають негативний ПЛР-тест. Українці до 18 років та особи, які виїхали з країни до вступу постанови в силу, будуть звільнятися від самоізоляції », - йдеться в повідомленні.

"Ми отримуємо все більше вакцини проти COVID-19 і створюємо все більше пунктів, центрів, мобільних бригад по імунізації. Це дозволяє відкрити вакцинацію для всіх бажаючих і захистити якомога більше людей від коронавирусной хвороби, зокрема, від нового штаму" Дельта ", який вже добрався до України. у той же час в пунктах і центрах вакцинації в першу чергу будуть прищеплювати літніх людей, людей з хронічними хворобами та інші вразливі групи населення ", - розповів Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

З сьогоднішнього дня громадяни старше 18 років, які мають посвідку на проживання в Україні іноземці та особи в статусі біженця можуть зробити щеплення в найближчому пункті масової вакцинації. Записатися можна, зателефонувавши в реєстратуру медустанови. Також в центри масової вакцинації можна записатися онлайн або по телефону, перейшовши на сайт.


По данным Минздрава на 21.07

Днепропетровская область – +27, г.Днепр – 57 971 (+2)

Відзначається, що на вакцинації буде діяти і жива черга. Важливо знати, що відтепер перестає працювати запис на вакцинацію через сайт або додаток "Дія".

За матерыалами: 056.ua
Добавлено: 21-07-2021, 14:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх