«Висновки катастрофічні»: Клімкін про договір США і Німеччини щодо Північного потоку 2

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що підсумки переговорів США і Німеччини з приводу Північного потоку 2 для нашої країни невтішні.

За словами Павла Клімкіна, домовленості США і Німеччини — «лише вершина айсберга» 

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook, коментуючи домовленості Вашингтона і Берліна щодо російського газопроводу.

Напередодні стало відомо, що США і Німеччина підписали угоду, яка стосується заходів для недопущення використання РФ Північного потоку 2 в якості інструменту тиску на Україну та інші країни Європи.

При цьому, за словами Клімкіна, це «тільки вершина айсберга» і багато чого залишається «за лаштунками».

«Для нас висновки близькі до катастрофічних. І справа не тільки у результатах. А перш за все у тому, що ми не у грі. Зовсім. До нас не дослухаються, ми не шукаємо рішень за столом з США, ЄС і Німеччиною як повинні. Ми навіть не є частиною процесу, не те, що результату. Робимо багато емоційних заяв, які мають таку ж силу, як торішній сніг, і взагалі нікому не заходять», — написав він.

Екс-глава МЗС також зазначив, що до України «накопичується відчутний дефіцит довіри і поваги» з боку країн Заходу.

«Ми стаємо частиною проблеми, а не частиною рішення. Це очевидно і боляче. Все інше — предмет окремого аналізу», — додав Клімкін.


У свою чергу у сенаті США домовленості між главою Білого Дому Джо Байденом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель назвали «знаковою геополітичною перемогою для Володимира Путіна і катастрофою для Сполучених Штатів і наших союзників».

За матеріалами: НВ

Добавлено: 22-07-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх