У ТКГ обмінялися списками розшукуваних осіб

У ТКГ обмінялися оновленими списками розшукуваних осіб

Учасники робочої групи обмінялися оновленими списками й обговорили "процесуальну очистку" щодо заявлених.

Через невирішені процедурні питання політична робоча група ТКГ не змогла провести формальне засідання. Про це заявила спецпред голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ Хайді Грау в четвер, 22 липня.

"Невирішені процедурні питання знову не дозволили політичній робочій групі провести формальне засідання. Під час неформальних консультацій знайти конструктивне рішення і відновити роботу, долаючи політичні розбіжності, а також виконуючи доручення ТКГ, не вдалося", - сказала Грау.

За її словами, учасники гуманітарної робочої групи обмінялися оновленими списками розшукуваних осіб й обговорили "процесуальну очистку" щодо заявлених.

Грау додала, що вкотре не вдалося досягти прогресу в питанні відкриття нових пунктів пропуску у Золотому і Щасті Луганської області. При цьому остання частина дискусії в цій групі була присвячена темі зниклих безвісти.

"Економічна робоча група обговорила широкий спектр питань: водопостачання, пенсійні виплати, інспекція МАГАТЕ в окремих районах Донецької і Луганської областей. Особливу увагу було знову приділено питанням екології. Зокрема, вдалося просунутися в дискусії про створення експертної групи з дослідження ситуації в затоплених шахтах уздовж лінії зіткнення", - зазначила Грау.

Представниця ОБСЄ нагадала, що засідання ТКГ 21 липня було останнім для неї на посаді.

"Мій наступник посол Мікко Кіннунен вступає на посаду 1 серпня. Я бажаю йому плідної роботи і великих успіхів", - підсумувала Грау.

Напередодні на Донбасі підірвався боєць ЗСУ. Український військовослужбовець підірвався на невідомому мінно-вибуховому пристрої. Йому відразу надали допомогу.

Днем раніше на Донбасі також був поранений український військовий - він отримав вогнепальне поранення. Після надання першої медичної допомоги воїна транспортували до лікувального закладу.

В ОБСЄ заявили про погіршення ситуації на Донбасі

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 23-07-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх