В ОБСЄ назвали нову "гарячу точку" на сході України

Кількість обстрілів останнім часом зросла.

Представник голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ Хайді Грау після зустрічі ТКГ 21 липня констатувала погіршення ситуації з безпеки на сході України.

"Доводиться констатувати, що ситуація з безпекою в останні місяці продовжує погіршуватися: зона навколо ділянки розведення сил і засобів поблизу Золотого перетворюється в гарячу точку. Крім того, СММ продовжує фіксувати збільшення використання важкого озброєння", - заявила Грау, інформує прес-служба ОБСЄ.

Вона нагадала, що рік тому учасники ТКГ домовилися про заходи щодо посилення режиму припинення вогню і "протягом декількох місяців в результаті цієї домовленості спостерігалася значна стабілізація режиму тиші уздовж лінії зіткнення".

За її словами, це є доказом того, що всеосяжного припинення вогню можна досягти за умови, що сторони проявлять необхідну політичну волю.

Коментуючи засідання ТКГ, Грау повідомила, що учасники Робочої групи з безпеки зосередили свою увагу на загальних концептуальних темах, проте повторення давно відомих позицій не дозволяє прийняти практичні рішення.

Як повідомлялося, під час відеоконференції засідання ТКГ 21 липня сторони визначили групу експертів, які повинні вивчити питання затоплених шахт на окупованому Донбасі. Наступне засідання планують провести 26 серпня.

За матеріалами:  ZN,UA
Добавлено: 23-07-2021, 08:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх