"Сумна видовище", - в Мережі показали, як жителі Макіївки стоять в черзі за безкоштовною кашею

Жителі Макіївки на відео зізнаються, що отримують гарячу кашу, оскільки їжі їм не вистачає. У соціальних мережах опубліковано відео роздачі безкоштовної каші жителям окупованої Макіївки, які не можуть самостійно прогодувати себе після початку окупації регіону.

Одна з гуманітарних організацій привезла людям горохову кашу і хліб, при цьому журналіст поговорив з нужденними про обставини їхнього життя, які змушують їх просити допомоги. Кадри також публікує Діалог.UA на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Жителі Макіївки зізнаються, що отримують гарячу кашу і хліб регулярно протягом 7 останніх років після початку російського вторгнення. Прогодувати самостійно себе вони не можуть. "Скільки ми ще будемо це терпіти?" - каже одна з жінок на відео. Відео знято в липні нинішнього року в Пастуховке, яка є одним з районів Макіївки, безпосередньо межує з Донецьком.

Нагадаємо, збройний конфлікт на сході України почався в 2014 році, коли Москва ввела армійські підрозділи на території Луганської та Донецької областей. Протягом 7 останніх років економічне та соціальне становище регіону сильно погіршився. Пізніше ОРДЛО увійшло в рублеву зону і фінансується російською владою.

Відзначимо, мешканці окупованої території Донбасу розповіли про амбітну ідею першого ватажка "ДНР" Олександра Захарченко, який в 2018 році був ліквідований в Донецьку після замаху.

Користувач Йосип Піночет на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter нагадав, що в серпні 2017 року Захарченко обіцяв масштабне виробництво в Донецьку автобусів марки "Донбас".

Раніше "депутат" невизнаної "ДНР" Анастасія Селіванова визнала, що в ОРДЛО росіянам практично неможливо отримати соцвиплати на дітей. Влада РФ не вважають за необхідне платити гроші людям з ОРДО, яких змусили отримати російські паспорти.

Тим часом металургам на окупованих територіях видали по 500 рублів (близько 7 доларів США) премії в якості подарунка до професійного свята. Однак з цієї суми окупанти списали податок.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 23-07-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх