Франція І Швеція вівдкривають свої кордони для туристов : умови в'їзду

Немає обмежень для в’їзду, якщо громадянин України вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції і Швеції

Франція відкрила кордони для українців. При собі потрібно мати свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест на коронавірус. Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, французький уряд відкрив в’їзд для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС.

Як йдеться на порталі "Подорожуй безпечно" МЗС України, немає обмежень для в’їзду, якщо громадянин України вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції.

До їхнього числа належать вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Janssen/Johnson & Johnson. Вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів з часу вакцинації вакциною Janssen і 7 днів з часу другої дози у разі вакцинації вакцинами Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield.

У разі якщо громадянин України, віком від 12 років, не пройшов вакцинацію, він може в'їхати до Франції при наявності ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в'їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в'їзду.


Швеція також оголосила про відкриття в'їзду для туристів з України. Поточні обмеження будуть скасовані з 26 липня. Про це йдеться на сайті шведського уряду.

Таке рішення було ухвалено 22 липня.

"Жителі України будуть звільнені від заборони на в'їзд", – йдеться в повідомленні.

Для в'їзду до Швеції українці, яким виповнилося 18 років, повинні надати негативний тест на COVID-19, проведений протягом останніх 48 годин.

Українські сертифікати про вакцинацію Швеція поки не визнає. Визнаються сертифікати, видані тільки в країнах ЄС/ЄЕП, Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії або Ватикані.

Також Швеція визнає вакцини, дозволені ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях. Це, зокрема, вакцина Comirnaty від Pfizer, Spikevax від Moderna, Vaxzevria від AstraZeneca, Janssen, AstraZeneca/SKBio, CoviShield, BIBP/Sinopharm, CoronaVac від Sinovac.

Як повідомлялось, 2 липня 2021 року Австрія і Нідерланди відкрили свої кордони для вакцинованих українців. 

За матеріалами: 5.UA,
Добавлено: 23-07-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх