Україна відмовилася брати участь у засідання ТКГ у Мінську

Украина больше не будет участвовать в заседаниях ТКГ в Минске, - советник Ермака

Радник української сторони назвав дві головні причини

Українська сторона не братиме участі в очних зустрічах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, якщо їх організовуватимуть у Мінську.

Таку заяву зробив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, коментуючи відповідну пропозицію Росії, передає "Україна 24".

"Я не знаю, чим вони керуються, але українська делегація керується двома речами. Перше, ми вважаємо, що епідеміологічна ситуація не дозволяє нам їхати в Мінськ, і ми воліємо залишитися в режимі відеоконференції. Друге – це ситуація в Білорусі, а саме те, що ми не визнали обраним президентом Лукашенка. Україна відмовила йому в праві презентувати білоруський народ. Тобто в такому стані їхати в країну і апелювати до її посередницьких послуг було б величезною помилкою. Думаю, ми залишимося в режимі відеоконференції поки", – зазначив Арестович.

У той же час він визнав, що поки немає нового посередника для перемовин, а сам процес переносу місця зустрічей "має теоретичний характер". Здебільшого через різноманітні епідеміологічні заходи у країнах, а також через необхідність погодження усіх учасників ТКГ.

"Я думаю, у найближчий час все залишиться в режимі відеоконференції. Що стосується країн, які могли б прийняти – це могли би бути нейтральні країни, які не є країнами НАТО. В Європі це Австрія, Швейцарія. Пропозиції різні лунали – від Польщі, Туреччини, але згоду мають надати всі сторони. Чи погодяться росіяни взагалі на перенесення – поки невідомо", – додав радник.

Нагадаємо, раніше голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вже назвав дві країни, куди можна перенести переговори ТКГ щодо Донбасу.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 24-07-2021, 15:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх