В вихідні в центрі масової вакцинації в ТРК «City Mall» вакцинувалися 915 запоріжчан

У минулі вихідні медики в центрі масової вакцинації, відкритому в будівлі торгово-розважального центру «City Mall», працювали, що називається, не піднімаючи голови. Потік бажаючих зробити вакцину був просто величезним

Як розповіла директор ТРК «City Mall» Вардуі Батракова, при середній кількості в день 100 осіб, дві мобільні бригади провакцинували 915 чоловік.

- Величезне спасибі медикам, які в суботу та неділю провели таку колосальну роботу, - каже Вардуі Батракова. - Я побачила людей, які точно давали клятву Гіппократа. Вони 8 годин працювали без перерви!


Батракова Вардуі

Вардуі Батракова подякувала за допомогу керівників обласного і міського департаментів охорони здоров'я Олексія Кулініча і Вікторію Ушакову. А ще - заступника директора Центру первинної медико-санітарної допомоги №9 Наталю Гришина.


Співробітники саме цього ЦПМСП вакцинують в торгово-розважальному центрі запорожців, охочих захистити себе від небезпечного вірусу.

- Наталіє Іванівно - унікальна людина. Не було абсолютно ніяких складнощів, вся команда разом з нею працює дуже злагоджено. Я думаю, в Запоріжжі ми повинні бути першими, - не без гордості каже директор ТРК «City Mall».

центр вакцинації Сіті Молл

Наталія Гришина розповіла «Індустріалке», що і на базі центру є пункт вакцинації, він працює в будні дні.

- Ми організовуємо попередній запис, телефонуємо наших пацієнтів - щоб не було черг. Комфортно і медикам, і пацієнтам, - розповіла Наталія Іванівна. - Людина приходить за часом, отримує щеплення, посидів півгодинки і пішов додому.


Гришина Наталія

На сьогодні показник вакцинації в Запорізькій області, на жаль, не високий. Про це повідомила регіональний координатор кампанії вакцинації в Запорізькій області Марина Колерова.


вакцинація Сіті Молл

- І це відповідальність кожної людини, - зазначила Марина Євгенівна. - Наша мета - Досягнення на день 7000 вакцінацій. Щоб ми змоглі максимально пріщепіті населення області и підготуватіся до следующего сезону грипу, ОРВІ І, відповідно, коронавірусної хвороби. Щоб у нас не Було ні спалахів, ні локдаунів.


Колерова Марина

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух та регіональний координатор кампанії вакцинації Марина Колерова ознайомилися з організацією процесу вакцинації в ТРК «City Mall», де в минулі вихідні заробив центр масової вакцинації і спостерігалися величезні черги бажаючих зробити щеплення від коронавируса.


вакцинація Сіті Молл

- Ми відслідковуємо проблеми, Які вінікають, - зазначив Олександр Старух. - Без накладок на масових заходах НЕ обійтіся. Ясно, что робимо Висновки. Спробуємо розвести усіх бажаючих на две группи - тихий, хто запісався в Черга, и тихий, хто прийшов без запису.

Як зазначив Олександр Старух, найближчим часом в пріоритеті буде вакцинація працівників сфери освіти і жителів сільської місцевості.


Олександр Старух

Педагоги зараз знаходяться у відпустках, але вони стовідсотково восени потраплять в групу ризику по можливості захворіти коронавірусів.

Відносно селян розглядаються два варіанти: підвозити організовано групи бажаючих в прищепні пункти або центри масової вакцинації, або організувати виїзди мобільних бригад в села і там в відведених приміщеннях робити щеплення. З дотриманням всіх вимог, природно.


вакцинація Сіті Молл

Сьогодні на території області працюють 99 стаціонарних прищепних пунктів.

Що стосується медпрацівників, то вже 3/4 медичних працівників зробили щеплення.

Олександр Старух подякував медикам, які працюють в щоденному режимі.


вакцинація Сіті Молл

- Давайте зробимо более щеплення, щоб восени Зменшити НАВАНТАЖЕННЯ на систему охорони здоров'я, - закликав усіх глава ОДА.

До речі, в центрі масової вакцинації в ТРК «City Mall» для зниження соціальної напруженості і зменшення черг ввели талончики із зазначенням часу вакцинації.


вакцинація талони

- Ми з мамою в суботу приїхали в «City Mall» годин в 10 ранку, - розповіла «Індустріалке» 60-річна запоріжанка Ольга. - У центрі працюють дві бригади, проте, людей було досить багато. Нам запропонували приїхати після обіду. Ми погодилися і отримали два талончика із зазначенням часу - з 15.00 до 16.00. А також - бланки згоди на вакцинацію, які, природно, заповнили будинку. Приїхали трохи раніше зазначеного в талончик часу. Вся процедура вакцинації у нас з мамою зайняла близько 50 хвилин.


вакцинація Сіті Молл

Як повідомляється на сайті ГУ «Запорізький обласний центр контролю і профілактики захворювань МОЗ України», з 21 липня 2021 центри вакцинації в області працюють щодня.

У цей день Міністерство охорони здоров'я офіційно відкрило 5-й етап вакцинації від COVID-19. Це означає, що кожен українець, незважаючи на приналежність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби.

Записатися в центру масової вакцинації можна онлайн через медичну інформаційну систему (МІС) або за посиланням http://health.zp.ua/. і телефоном центру. Детальніше можна дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua або на лінію допомоги 0800 60 20 19.

В області використовується чотири вакцини проти коронавирусной хвороби - Короновак, Комірнаті (Пфайзер), АстраЗенека і Модерну.
Добавлено: 26-07-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх