Умова, за якою у МОЗ хочуть дозволити підприємствам працювати в карантин

У МОЗ хочуть дозволити підприємствам працювати в карантин: названо умову

У Міністерстві охорони здоров’я вважають, що вакцинація від коронавірусу допоможе знизити епідемічне навантаження на економіку країни під час локдаунів. Таку думку заступник міністра, головний санітарний лікар України Ігор Кузін висловив в інтерв’ю «Апострофу».

На думку науковців, в Україні очікується четверта хвиля епідемії, яка може мати важчий перебіг через поширення у світі штаму «Дельта». Тож, імовірно, на українців чекає повернення жорсткіших карантинних обмежень.

Водночас, за словами Кузіна, підприємства, персонал яких буде вакциновано від ковіду, зможуть працювати.

«Це все буде вирішуватися відповідною постановою Кабінету міністрів. Дійсно, (…) розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти. І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян», - відповів головний санлікар на запитання про можливість певних послаблень для вакцинованих, зокрема, дозволу на відвідування кінотеатрів і ресторанів.

«Перепусткою» для роботи у карантин має стати внутрішній COVID-сертифікат, який підтверджує факт щеплення проти коронавірусу. Згенерувати документ можна буде в застосунку «Дія».

За оцінками Нацбанку,  через карантинні обмеження першого півріччя 2021 року річний реальний ВВП України втратив 0,6 процентних пункти. На відміну від карантину весни 2020 року, вони не мали стримуючого впливу на інфляцію.

Нині, за даними МОЗ, понад мільйон українців отримали дві дози щеплення від коронавірусу і повністю імунізовані. За словами Віктора Ляшка, 17% дорослого населення України отримали хоча б одне щеплення. Попри плани влади щепити до кінця року 70% українців, темпи вакцинації у нашій країні залишаються дуже низькими.

Більше про те, якою має бути посткризова трансформація в Україні, читайте у статті Тетяни Богдан «Держфінанси після кризи: розвиток чи стагнація?» у ZN.UA.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA 
Добавлено: 26-07-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх