У Запоріжжі в лікарні померла жінка: відкрито кримінальне провадження

Подробиці розповіли в прес-службі обласного управління Нацполіціі

За фактом захворювання двох жителів Запоріжжя ботулізмом правоохоронці розслідують одразу дві кримінальні виробництва. Про це розповіли в прес-службі обласного управління Нацполіціі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ще 15 червня поточного року в Запорізьку обласну лікарню доставили чоловіка і жінку - жителів Шевченківського району.

Їх відразу ж госпіталізували у відділення реанімації з характерними для ботулізму клінічними проявами. Обидва постраждалих були у важкому стані, без свідомості, клінічний діагноз - «ботулізм» важкого ступеня.

Як виявилося, постраждалі напередодні вживали в'яленого ляща, придбаного в одному з магазинів по вулиці Чарівній.

Днями 58-річна жінка померла в лікарні. В даний час стан її 59-річного чоловіка характеризується як стабільно важкий, він знаходиться на апараті швидкої вентиляції легенів.

Після перевірки від Госпродпотребслужби надійшла заява в поліцію про те, що імпортер продукції «Лящ в'ялений чищений», підробив документи про реєстрацію потужностей підприємства, декларації виробників, а також документи, що підтверджують якість товару. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження.


В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що за документами, фізична особа-підприємець здійснює поставки рибної продукції в місті Запоріжжя, яку замовляє у компанії-виробника з Орєхова.

Але на момент поставки компанія виробник, відповідно до наданої документації, вже зупинила виробництво рибної продукції.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання підприємця постачальника і складського приміщення (холодильника для зберігання риби), на території одного з місцевих ринків, який останній знімав за договором-суборенди. Однак, на момент обшуку, будь рибної продукції, а також інших предметів, які можуть мати значення для розслідування вказаної кримінальної виробництва, виявлено не було.

В даний час слідчі направили запит до державних установ, в тому числі в Госпродпотребслужбу, з метою отримання відомостей про осіб-підприємців, які здійснюють поставки рибної продукції в установи роздрібної торгівлі на території Запоріжжя та області з метою перевірки їх діяльності та недопущення подібних порушень.

Досудові розслідування тривають.

У зв'язку з тим, що сталося, жителям Запорізької області рекомендують утримуватися влітку від вживання в їжу в'яленої риби, якщо продавці не можуть надати відповідні документи; не купувати виготовлені в домашніх умовах копчену, солону, в'ялену рибу, консерви та інші продукти харчування в місцях стихійної торгівлі і без супровідних документів. Завжди потрібно звертати увагу на термін придатності продуктів і зберігати чеки!

За матеріалами: golos.zp.ua
Добавлено: 26-07-2021, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх