Прогноз вчених по навалі медуз в Азовському морі і причина зростання популяції (ВІДЕО)

Нашестя медуз і різке збільшення особин дельфінів у водах Азовського моря, вчені пояснюють збільшенням солоності. І, якщо дельфіни, тільки скрасили відпочинок курортникам Кирилівки, Приморського посада та інших курортних селищ Мелітопольщини, то медузи просто відлякали багатьох відпочиваючих

пише ria-m.tv

Підприємці, які живуть з курортного бізнесу, почали будувати басейни, а в цьому році вже застосовують бар'єрні мережі, які встановлюють прямо в море.



Вчені пояснюють збільшення солоності в Азовському морі елементарним обмілінням річок.

- Я можу гарантувати, що, на жаль, солоність буде підвищуватися. Наші малі річки: Молочна, Корсак та інші Замула. На них фермери масово будують дамби. Ні скидання прісної води в море. Річки треба чистити! В цьому році ми просимо обласну раду придбати нам фрезерний земснаряд. Якщо питання вирішиться, почнемо насамперед чистити Молочну річку чистити, потім зайдемо на заплав річки Берда, - говорить про плани директор Приазовського Національного природного парку Дмитро Воловик.

На жаль, збільшення солоності води згубно позначається і на кількості рибних запасів. Бідніє флора і фауна. Пропали бичок і судак. Зате в Азовське море з вод Чорного моря зайшла оселедець - кормова база дельфіна, збільшилася кількість медуз.

Фахівці Інституту рибного господарства і екології моря пов'язують збільшення кількості медуз в Азовському морі зі збільшенням чисельності цих тварин в Чорному морі в останні роки. Таким чином, через Керченську протоку вони активніше заходять в акваторію Азовського моря.

До речі, за даними вчених Інституту рибного господарства, найвища чисельність медуз в Азовському морі була зареєстрована в 1978 році - близько 7 000 000 000, а в 2018-м на Азові їх нарахували всього 10 000 000 особин.

З огляду на ці фактори, вчені радять навчитися жити за часів нашестя медуз, ніж шукати радикальні шляхи вирішення цієї проблеми.

Раніше повідомлялось, що шторм відігнав медуз від Кирилівки та Бердянська.

Добавлено: 26-07-2021, 11:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх