Підписаний указ, пов'язаний з подвійним громадянством: заховати другий паспорт не зможе ніхто

Президент підписав важливий для країни указ

Стало відомо про те, що президент України Володимир Зеленський змусить чиновників вказувати в деклараціях подвійне громадянство, якщо таке є. Дана графа з'явиться зовсім скоро.

Президент Володимир Зеленський 23 липня підписавши указ №305/2021, і він вже з'явився на сайті президента України.

Це було рішення Ради національної безпеки і оборони України, яке було прийнято ще 16 липня. Стосуватися воно буде тих чиновників, які виконують функції держави, або ж місцевого самоврядування.

У деклараціях тепер буде спеціальна графа, в якій потрібно буде написати, чи є у вас громадянство іншої країни, а також, Чи є документи на постійне проживання за межами України.

Вже в серпні в Кабінеті міністрів повинні будуть створити і внести законопроекти, які регулюватимуть подвійне громадянство, як зазначає секретар РНБО Андрій Данилов.



Варто відзначити, що в Україні станом на сьогоднішній день ніяк не регулюється питання подвійного громадянства. Навіть якщо у людини є громадянство якоїсь іншої країни ще, то, в Україні він буде все одно вважатися виключно громадянином України.


До слова, олігарх Ігор Коломойський давно зізнавався про те, що має паспорт Ізраїлю і Кіпру, однак, в 2014-2015 роках це не завадило йому стати головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Саме через подібні випадки і повинні бути створені спеціальні законопроекти.

Нагадаємо, опубліковані "прайс" і умови соцдопомоги для українців.

За матеріалами: Знай.ua
Добавлено: 26-07-2021, 10:27
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх