В Україні для школярів 1-4 класів змінять систему оцінювання (ВІДЕО)

Бали замінять буквами. Підсумкову оцінку за рік педагогам рекомендується визначати з урахуванням динаміки досягнення того чи іншого результату навчання.

У Міністерстві освіти і науки опублікували нові методичні рекомендації з оцінки знань школярів 1-4 класів.

Про це повідомляється на сайті МОН.

Так, бальну систему оцінювання пропонують замінити на вербальну або рівневу оцінку. Також оцінка повинна бути анонімною для сторонніх осіб і доступною тільки для школяра і його батьків.

"Рекомендації вводять поняття вербальної оцінки (оціночне судження) і рівневої оцінки (оціночне судження із зазначенням рівня результату). Вербальну і рівневу оцінку можна висловлювати як усно, так і письмово. Рівень результату навчання рекомендується визначати з урахуванням динаміки його досягнення і позначати буквами -" початковий "(П)," середній "(С)," достатній "(Д)," високий "(в)", - йдеться в повідомленні.

Оцінку знань рекомендується позначати в 1-2 класах - вербально, в 3-4 класах - або вербально або рівневої оцінкою на вибір закладу.

Також об'єктом підсумкового оцінювання вважаються результати навчання учнів за рік. Під час такої оцінки рекомендується зіставляти навчальні досягнення учнів з очікуваними результатами навчання, визначеними в освітніх програмах закладів.

"Основою для підсумкового оцінювання можуть бути результати виконання тематичних робіт, записи оціночних суджень про результати навчання, зафіксовані на носіях зворотного зв'язку з батьками, спостереження вчителя в процесі формуючого оцінювання. Підсумкову оцінку за рік рекомендується визначати з урахуванням динаміки досягнення того чи іншого результату навчання" , - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні деякі школи почали реформуватися, скасувавши навчання в 10-11 класах, тому батьки забили на сполох.


Побори в школах: що робити, якщо вас змушують здавати гроші

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 27-07-2021, 08:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх