Мелітопольська черешня отримає статус "автентичної" в Європі: що це значить

"Херсонський кавун" і "Мед Закарпаття": Україна готує нові географічні зазначення для ЄС

Мелітопольська черешня скоро отримає визнання в Європейському Союзі. Міністерство економіки готується узгодити ряд українських продуктів з історичним географічним походженням, пише INFORM.ZP.UA

Про це пише "Європейська правда", посилаючись на інформацію від Мінекономіки.

Ми вже направили для включення до європейського реєстру географічних зазначень документи про таких автентичні українські товари, як "Гуцульська коров'яча бринза", "Гуцульська овеча бринза" і "Мелітопольська черешня", - сказала заступник міністра економіки України Ірина Новікова.

Вона підкреслила, що продукти з підтвердженим географічним походженням вважаються національним надбанням в країнах ЄС. Україна здійснює всі заходи, щоб місцеві продукти з географічним зазначенням отримали визнання ЄС. А українські виробники розвивали крафтового виробництво, отримали доступ до нових ринків збуту і збільшували прибутки.

Як розповіла журналістам inform.zp.ua Тетяна Малюк, заступник директора Мелітопольської дослідної станції садівництва ім М. Ф. Сидоренко, проблема поганого врожаю ранніх сортів черешні не лише в тому, що його не встигли зібрати. Справа в тому, що коли черешня почала цвісти, в кінці квітня - початку травня були заморозки.

Слогани, що Україна матиме рекордний урожай черешні, на жаль, не виправдалися, - стверджує Тетяна Малюк.

Квітучої черешні дійсно було багато. Це давало можливість садівникам сподіватися на рекордні врожаї. Але природа внесла свої корективи. За словами співробітниці станції садівництва, заморозки знизили урожай черешні.

Незважаючи на те, що в Мелітополі був хороший урожай за кількістю черешні, якість страждає. Адже при сортуванні ягід, 30-40% врожаю вважається «бракованим».

У той же час Тетяна Малюк наголошує на тому, що саме в цьому році вперше за останні роки черешня початку заспівати в свої нормальні терміни.
Добавлено: 27-07-2021, 07:47
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх