У Мелітополі людей з інвалідністю обділили засобами реабілітації

Згідно із законом, особи з інвалідністю та діти з інвалідністю можуть розраховувати на безкоштовні медичні вироби та інші засоби. Наприклад, памперси, урологічні прокладки, слухові апарати і багато іншого.

Потреба людей з інвалідністю в забезпеченні їх засобами реабілітації визначає комісія МСЕК. У Мелітополі люди з інвалідністю скаржаться на часткове забезпечення такими засобами реабілітації. А це означає, що їм доводиться докуповувати відсутні медичні вироби за свій рахунок, а коштують вони чимало.

В управлінні соцзахисту повідомили, що жителі Мелітополя, у яких є статус осіб з інвалідністю 1 групи А підгрупи, згідно індивідуальної програми реабілітації забезпечуються памперсами, Мочеприймачі, калопріемнікаміі т.д. за рахунок коштів НСЗУ згідно фінплану ВПП "Центр ПМСД".

Забезпечення медзасоби здійснюється відповідно до індивідуальної програми реабілітації інвалідів в межах коштів, затверджених фінансовим планом КНП на 2021 рік. У 2021 році - в розмірі 30%.

На придбання засобів реабілітації: в 2019 році було профінансовано 199, 8 тис. Грн., 2020 року - 475, 2 тис. Грн., 2021 - 363, 9 тис. Грн.

У місті, нагадаємо, затверджена програма "Медична допомога окремим категоріям населення м Мелітополь. Фактичні витрати з місцевого бюджету за програмою станом на сьогодні становлять 1516, 4 тис. Грн.

В цілому в місті 177 осіб з інвалідністю, які потребують забезпечення засобами реабілітації.

За матеріалами: ria-m.tv
Добавлено: 27-07-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх