Як в Мелітополі просувається створення італійської площі

У Мелітополі готують до встановлення верхівку Пізанської вежі і доробляють колони Римського форуму

У центральному парку Мелітополя триває робота по створенню Piazza Italiana (італійської площі). Під чуйним керівництвом скульптора Олега Куцевалова робочі практично зібрали Пізанську вежу, яка складе основу композиції. Для цього використовувалися бетонні кільця різного діаметру, окремо була виготовлена ​​верхівка споруди - копія дзвіниці, яка незабаром буде піднята на вершину.

Паралельно ведеться будівництво копії акведука - частини водоводу у вигляді моста, мелітопольські умільці для відтворення такої споруди використовували металеву напівкруглу основу, на неї вкладалися цеглини. Після того як розчин застигав, «форму» видаляли, продовжуючи виконувати інші елементи.


Також на цьому тижні вималювався і ще один елемент майбутнього куточка Італії - копія руїн Римського форуму, яка буде складатися з декількох колон. Три з них вже «змонтовані», на черзі - ще стільки ж.


Що стосується ротонди, то поки готова лише її основа. За задумом автора проекту вона буде мати класичний вид - колони буде вінчати купол. Також в планах облаштувати в цій зоні невеликий фонтанчик і провести озеленення, в тому числі висадивши топіарниє рослини в вазони в неаполітанському стилі.





За матеріалами: Індустріалка
Добавлено: 27-07-2021, 11:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх