Як на Пологівщині відзначили день громади (ФОТО+ВІДЕО)

Фестиваль “Fest-вареник-best” відбувся у Пологах. Саме так вирішили відсвяткувати другу річницю утворення об’єднаної громади. На святі не просто смакували варениками, а й визначали кращі.


З картоплею, м’ясом, потрібкою, капустою, грибами, вишнями, сиром і навіть маком –  яких тільки вареників не приготували майстрині на фестиваль.Такий захід Пологівська громада організувала вперше. Ідея з’явилась під час підготовки до святкування другої річниці з дня утворення громади. Вибір саме на таку українську страву припав, бо вважають: вареники об’єднують. 8 старостинських округів та округ міста представил свої варенички по-різному. У всіх – ошатні столи, а хтось – навіть у костюмі вареника. В роль учасники фестивалю увійшли одразу.

За задумом, оголосили конкурс на найсмачніші вареники. Всі, хто куштував, брали участь у голосуванні. У фіналі вирішили – переміг символ фестивалю – найбільший вареник громади. А сам фестиваль у громаді, планують якщо не зробити традиційним, то принаймні повторити іще не один раз. Адже усім він прийшовся до смаку

Автор: Телеканал

За матеріалами: TV5
Добавлено: 27-07-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх