Експерт ЮНІСЕФ про необхідність вакцинуватися третьої дозою проти коронавируса (ВІДЕО)

Зараз три щеплення роблять лише в Ізраїлі і Великобританії.

Вакцинуватися третьої дозою проти коронавируса не потрібно. Принаймні поки інформація про це лише чутки.

Про це 29 липня заявила медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова в ефірі "Сніданку з 1 + 1".

Вона зазначила, що в світі дійсно вже почали робити щеплення від COVID-19 по три рази. Втім, поки на це пішли тільки в двох країнах - Ізраїлі і Великобританії. В Україні ж рекомендацій про необхідну третьої дозі поки немає. По крайней мере, поки не буде провакциновано більшість громадян.

До кінця літа міністр Ляшко планує прищепити 10 мільйонів чоловік. Зараз вакцинацію завершили 1 мільйон 800 тисяч. І з останніх рішень МОЗ, які, за словами Булавінова, вже надійшли в регіони, колоти вакцину тепер можна і дітям старше 12 років. Для дітей використовують Pfizer.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Pfizer-BioNTech планує звернутися до американського і європейського регуляторам з проханням дозволити колоти третю дозу вакцини. Виробники однією з найпопулярніших вакцин від коронавируса прийшли до висновку - третє щеплення може знадобитися через півроку-рік після повної вакцинації для підтримки високого рівня захисту.

У компанії проаналізували дані пацієнтів з США і прийшли до висновку - за шість місяців ефективність вакцини падає до майже 80%. У той же час її ефективність від тяжкого перебігу захворювання залишається високою і становить 94%. У компанії запевняють, що третя доза Pfizer буде ефективно захищати від усіх варіантів коронавируса, включаючи новий більш заразний штам "Дельта".


Раніше повідомлялось, що американська фармкомпанія Pfizer повідомила, що третя бустерна доза її COVID-вакцини в 11 разів збільшує кількість антитіл в організмі людини, а також сильно захищає від "Дельти".

Виробники однією з найпопулярніших вакцин від коронавируса прийшли до висновку - третє щеплення може знадобитися через півроку-рік після повної вакцинації для підтримки високого рівня захисту.

Раніше повідомлялось, що вакцини проти COVID-19 можна комбінувати, оскільки всі вони спрямовані проти шипоподібного протеїну, - академік Комісаренко

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 29-07-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх