В Ізраїлі почали ревакцинацію від коронавірусу третьою дозою людей старше 60 років

Ізраїль стане першою країною, яка запропонувала своїм громадянам третю дозу вакцини від COVID-19 в широкому масштабі.

В Ізраїлі почали ревакцинацію від коронавірусу третьою дозою людей старше 60 років 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт оголосив, що країна запропонує для вакцинації бустерний щеплення від коронавірусу людям старше 60 років, які вже зробили щеплення від коронавірусу, повідомляє Associated Press.

"Сьогодні ввечері я оголошую про початок кампанії з отримання бустерної вакцини, третьої дозі", - сказав Беннетт в телевізійному зверненні до ізраїльтян.

Будь-яка людина старше 60 років, яка була вакцинована понад п'ять місяців тому, буде мати право зробити третє щеплення (в Ізраїлі це препарат Pfizer/BioNTech ). Беннетт сказав, що новий президент країни Іцхак Херцог буде першим, хто отримає бустерне щеплення в п'ятницю. Для ізраїльського населення ця пропозиція вступить в силу вже в неділю.

"Реальність доводить, що вакцини безпечні. Реальність також доводить, що вакцини захищають від важкої захворюваності і смерті", - додав він.

На думку прем'єр-міністра, вакцина від коронавируса схожа з вакциною проти проти грипу, яку потрібно час від часу робити знову.

Понад 57% з 9,3 млн громадян країни отримали дві дози вакцини Pfizer/BioNTech. Більше 80% населення старше 40 років вакциновано.

В Ізраїлі спостерігається сплеск випадків нового штаму Дельта, навіть серед людей, які вакциновані. Беннетт закликав нещеплених ізраїльтян, особливо молодих людей, зробити щеплення якомога швидше.

У середу компанія Pfizer повідомила, що ефективність вакцини дещо знижується через шість місяців після другої дози. Pfizer і її німецький партнер BioNTech заявили, що планують отримати дозвіл на використання бустерів в серпні. Всесвітня організація охорони здоров'я заявила раніше в цьому місяці, що недостатньо доказів того, що необхідна третя доза.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю зареєструвало як мінімум 2165 нових випадків зараження коронавірусів в четвер після прискорення зростання числа інфекцій за останній місяць. Кількість серйозних випадків COVID-19 зросла з 19 в середині червня до 159 через штам Дельта.

Відзначимо, в Україні до кінця літа хочуть повністю вакцинувати п'ять мільйонів чоловік.

За  матеріалами: ТСН
Добавлено: 30-07-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх