66-річна політв'язень Кремля просить Сенцова про допомогу

"Я постараюся вижити. Брежіть себе та Україночку".

Українська політув'язнена із Криму 66-річна Галина Довгополова надіслала записку Олегу Сенцову.

"Сьогодні отримав листа від Довгополової Галини. Про неї говорять не так багато", - написав кінорежисер у Facebook, додавши текст послання.

Зараз жінка перебуває в СІЗО "Лефортово". Надалі її мають перевести в інше місце.

"Коли лишилася в камері сама, багато думала про вас і решту наших, які теж пройшли усі кола пекла в російських тюрмах. Тут, у Лефортово, досі пам'ятають українських моряків. Чую про них поважні відгуки. Зараз я в повній ізоляції. До мене нікого не пускають. Але попри все я ніколи не зречуся України. Моя дорога лише в Україну. Я не хочу в Крим. Не хочу дивитися, як він гниє. Скоро "нормандський формат". Нагадайте, щоб порушили питання обміну полоненими. Наші тут покладають великі сподівання. Я постараюся вижити, а ви бережіть себе й Україночку", - ідеться в листі.



Галина Довгополова просить Сенцова про допомогу

Галина Довгопола з Бахчисарая. Жінку затримали в листопаді 2019 року в Севастополі. Звинувачують у державній зраді й шпигунстві на користь України. За це засудили до 12 років тюрми.

Жінка нібито виконувала шпигунські завдання щодо Чорноморського флоту та якось дізнавалася терміни дії позивних російських військових, індекси їхніх радіостанцій, ключі до таблиць чергового радиста та інші вкрай специфічні дані.

Справу розглядали в закритому режимі, адже називають її "державною таємницею".

За матеріалами: Gazeta.ua
Добавлено: 31-07-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх