В Україні понад 900 нових хворих на ковід: здобутки в боротьбі з коронавірусом під загрозою

На тлі розповсюдження штаму коронавірусу Дельта світ може поступитися здобутками в боротьбі з хворобою, проте, за твердженням ВООЗ, ковід-вакцини є ефективними.

Від ускладнень хвороби померло 15 людей. 900 нових хворих на ковід 

​За добу 30 липня в Україні зафіксовано 916 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Загальна кількість хворих зросла до 2 252 785 осіб. Про це повідомляє пресслужба МОЗ. 

 До лікарень за цей час потрапило 486 осіб. 

Від ускладнень хвороби померло 15 людей. Загальна кількість смертей від початку пандемії зросла до 52 945 випадків. 

Також протягом вчорашнього дня вилікувалося 510 українців. За весь час пандемії хворобу вдалося подолати 52 945 громадянам. 

"За добу протестовано:  методом ПЛР – 20 659 осіб, методом ІФА – 7 895 осіб, експрес-тестами – 13 992 особи", - про це повідомляє пресслужба МОЗ. 

У світі поширюється новий, більш заразний штам коронавірусу «Дельта». 

В Україні штам "Дельта" офіційно "з'явився" лише 23 червня. У відповідь на запитання ZN.UA очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, як його відомство готується протидіяти новому штаму.

16 червня, уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 серпня та запровадив низку нововведень щодо правил перетину кордонну та епідзонування. 

Вакцина від COVID-19 від Pfizer-BioNTech: склад, ефективність, як захищає та які побічні ефекти викликає Для повної вакцинації необхідно вколоти дві дози цього препарату

В Україні продовжать карантин Наразі ситуація стабільна, проте є райони, де показники викликають занепокоєння. 

Самоізоляція тепер обов'язкова для людей, які в'їжджають в Україну з Індії та Росії — Ляшко Вона триватиме два тижні. 

Зеленський заявив, що Україна готова до нової хвилі коронавірусу на рівні з Європою Наразі в країні є 90 тисяч ліжок для хворих. З них зайнято лише 50 тисяч. 

В Україні виявили понад 700 нових хворих на ковід Понад два десятки людей померли від ускладнень. 

Нагадаємо: Варіант коронавірусу "Дельта" значно заразніший, із більшою ймовірністю подолає захист вакцин і може викликати більш серйозне захворювання, ніж усі інші відомі версії вірусу, відповідно до внутрішньої презентації, поширеної в Центрах із контролю й профілактики захворювань США.


ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA, УП
Добавлено: 31-07-2021, 12:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх