У Кирилівці рекламують чисте море: вода відповідає вимогам, а медуз практично немає

У Азовському морі під Кирилівкою медуз  майже немає.  А морська вода відповідає усім санітарним нормам

Про це повідомляється на сайті Кирилівської селищної ради.

Кожного ранку співробітники КП "Розвиток курортної зони" виїжджають на Центральний пляж та займаються  прибиранням медуз.

"Нашестя медуз у Кирилівці закінчилося, у воді вони майже не спостерігаються, пляжі Кирилівки заповнені відпочиваючими. Однак не дивлячись на це співробітники КП «Розвиток курортної зони» щоранку виїжджають на прибирання Центрального пляжу та контролюють ситуацію із медузами на узбережжі. Вдень пляжі Кирилівки моніторять співробітники Кирилівської селищної ради. За останніми данними, скарг на медуз та так званих «морських бліх» від відпочиваючих не надходило", - заявляють чиновники.

За словами начальника відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Олега Колерова, усі бази відпочинку на початку курортного сезону робили проби морської води на своїх пляжах та проводили лабораторні аналізи цих проб на базі Лаборотарного центру у Запоріжжі або на базі лабораторії ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області. На момент проведення аналізів відхилень за бактеріологічними показниками у морській воді Кирилівки не виявлено.

Окрім цього спеціалісти Управління Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області постійно відбирають проби морської води на центральному пляжі Кирилівки та на пляжах Коси Федотової та Коси Пересип. На сьогодні, за словами Олега Колерова, відхилень у цих пробах не виявлено.

"Останні данні проб морської води доводять, що купатися у Азовському морі у Кирилівці безпечно", - каже Олег Іванович.
Добавлено: 2-08-2021, 09:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх