США наказали 24 російським дипломатам залишити країну

Сполучені Штати наказали 24 російським дипломатам залишити країну до 3 вересня в зв'язку з закінченням терміну дії їх віз.

Про це заявив посол Росії в Вашингтоні Анатолій Антонов, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на Голос Америки.

Антонов не уточнив, чи пов'язано це припис з будь-яким конкретним спором; коментарів з боку Вашингтона поки не послідувало.

"Майже всі вони поїдуть без заміни, оскільки Вашингтон різко посилив процедури видачі віз", - сказав Антонов в інтерв'ю журналу National Interest.

При цьому, відзначає видання, прес-секретар Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що характеристика ситуації з візами у 24 російських дипломатичних співробітників в США, яку дав російський посол, неточна.

Виступаючи на брифінгу для преси і торкнувшись питання про візи російських дипломатів, Прайс зазначив, що російські дипломати, у яких закінчився термін дії візи, можуть подати заяву про продовження і що подібні заяви розглядаються на регулярній основі.

Між Москвою і Вашингтоном давно існують розбіжності з низки питань. Двосторонні відносини різко погіршилися після того, як президент США Джо Байден дав зрозуміти, що вважає президента Росії Володимира Путіна "вбивцею".

Напруженість дещо знизилася після того, як в червні Байден зустрівся з Путіним в Женеві.

"Ми сподіваємося, що здоровий глузд візьме гору і ми зможемо нормалізувати життя російських і американських дипломатів в США і Росії на принципах взаємності", - сказав Антонов.

Антонов також висловив надію на продовження недавно започаткованого діалогу між двома країнами з питань кібербезпеки.

"Як варіант, ми можемо обговорити кіберзагрози для систем контролю над озброєннями тощо", - сказав він.

Минулого тижня держсекретар Ентоні Блінкен повідомив, що дії російського уряду по відношенню до американської дипломатичної місії змусили Держдепартамент звільнити 182 громадянина Росії, які працювали на посольство і консульства США в Москві, Владивостоку і Єкатеринбурзі.

Держсекретар зазначив, що США, незважаючи ні на що, збираються "виконувати свої зобов'язання, продовжуючи підтримувати передбачувані та стабільні відносини з Росією"

За матеріалами: Цензор.Нет
Добавлено: 3-08-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх