Громадяни та громадські організації – головні суб’єкти виборчого процесу в Україні

Сьогодні на території України діють тисячі громадських організацій, асоціацій та об'єднань. Лише цей факт вже може свідчити, що в Україні вже з'явились паростки громадянського суспільства. Суспільства в якому громада в цілому і кожен громадянин зокрема бере на себе всю повноту відповідальності за все те що відбувається у державі.

Відповідно до статті 5 Конституції України „носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу”.

Базовими для проведення виборів в України є статті 69, 70, 71 Конституції України.

Стаття 69  Конституції України наголошується: народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії.

Стаття 70. Право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення вісімнадцяти років. Не мають права голосу громадяни, яких визнано судом недієздатними.

Стаття 71. Вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Виборцям гарантується вільне волевиявлення.

Чергові вибори 2012 року так само як і всі попередні – це відповідь на питання, які постали перед українським суспільством протягом останніх чотирьох років, це питання, які суспільство буде розв’язувати протягом наступних років. Сьогодні в наших руках можливість отримати  більше відповідей та уникнути зайвих та недоречних питань.

Кожен громадянин розуміє, що водночас побудувати те, що руйнувалось протягом десятків років не можливо. Але ми живемо тут і зараз, а отже повинні спробувати…

Розглянемо деякі можливості громадських організацій, та небайдужих до долі країни громадян на різних етапах проведення виборів на регіональному рівні.

Підготовка до виборів. Громадські організації під час підготовки мають найбільшу увагу приділити інформації, преш за все перевірці даних Виборчого реєстру та порівнянні його даних з Єдиним реєстром громадян. Закон забороняє розголошувати данні про громадян. Але представники громадськості мають право разом з посадовими особами органів державної влади створити пункти в яких будуть контролювати правильність подання та виконання по зверненнях громадян, щодо неточностей у записах в Реєстрі. Такі пункти зможуть надавати правову допомогу громадянам, пояснюючи їм особливості проведення виборів, права людей з обмеженими можливостями, пенсіонерів, громадян, які виїжджають у відрядження, тощо. Всі ці дії проводяться з метою залучення більшої кількості громадян до голосування під час виборів.

Організація діяльності щодо проведення виборів. На цьому етапі громадські організації свої зусилля повинні сконцентрувати на інформаційній роботі. Інформування про діяльність політичних партій, про порушення, які допускають представники політичних партій, рухів і блоків, а також кандидати в народні депутати в засобах масових інформації, мають знаходити правову оцінку. Всі дії проти кандидатів в народні депутати мають фіксуватись та доводитись до громади.

Проведення виборів. Найбільшу увагу слід зосередити на діяльності виборчих комісій. По можливості максимально сприяти їх формуванню. Всіляко допомагати державній владі, особливо представникам правоохоронних органів, які чергують на виборчих дільницях. Сприяти виконанню забороні проведення партійній агітації. Проводити опитування громадян, які проголосували.

Захист результатів виборів. Під час виборів, як і при будь-якій діяльності можуть виникати помилки. Вчасне вирішення проблем та споров за допомогою правозахисних організацій та юридичних об”єднань, фірм та агентств усуне можливість звинувачень про фальсифікацію виборів. Наразі в Україні є достатньо юристів, які зможуть надати фахову допомогу громадянам. Така безкоштовна допомога є проявом громадянської позиції спеціаліста.

Кожен громадянин має розуміти що саме від нього залежить все що відбувається в його країні, саме він формує Парламент та Уряд, обирає Президента. Представники органів державної влади несуть персональну відповідальність перед кожним українцем за виконання законів. Громадяни та громадські організації – головні суб’єкти виборчого процесу в Україні.

Пєтков Сергій Валерійович - український правознавець. Доктор юридичних наук, професор, лауреат Державної премії України. Спеціаліст в галузі адміністративного права. Працює над розробкою проблем, пов'язаних з адміністративно-правовою реформою в Україні, управлінням в ОВС України, профілактикою злочинності серед неповнолітніх через діяльність молодіжних організацій.
Добавлено: 25-07-2012, 14:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх