Запорожский горсовет просит Президента принять решительные меры

На официальном портале Запорожского горсовета размещено обращение исполкома горсовета к главе государства с просьбой предпринять решительные меры в связи с ситуацией в Киеве, а также сделать все необходимое для проведения переговоров.

«Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради №37 від 18.02.2014 прийнято Звернення виконавчого комітету Запорізької міської ради до Президента України Януковича В.Ф. щодо ситуації, яка склалась в м. Київ 18.02.2014», - сообщает пресс-служба Запорожского горсовета.

«Шановний Вікторе Федоровичу!

Виконавчий комітет Запорізької міської ради вже майже 3 місяці із занепокоєнням спостерігає за протистояннями, які точаться у місті Київ та поширились на всю країну.

Сьогодні екстремісти з опозиції перейшли межу – вони вбивають на вулицях столиці України ні в чому не винних людей, знущаються над жінками, палять і підривають будівлі та автомобілі. У центрі Києва розпочався хаос. Лідери опозиції не роблять спроб зупинити це та продовжують режисуру цих злочинів.

Запоріжжю теж знайомий силовий сценарій розвитку подій – 26 січня 2014 року. Ця хвиля протистоянь досягла Запоріжжя, де відбулась спроба захопити будівлю Запорізької обласної ради.

Запоріжці відбили всі спроби штурму і не допустили протизаконного захоплення адміністративної будівлі.

Виконавчий комітет Запорізької міської ради, як і всі запорожці, впевнені в тому, що силові сценарії розв’язання існуючого конфлікту неприпустимі у сучасній Україні.

Ми виступаємо за цивілізовані, ненасильницькі методи вирішення будь яких конфліктних ситуацій в країні.

Тому ми вважаємо ескалацію протистоянь у м. Київ 18 лютого 2014 року спробою певних сил зупинити мирні перемовини між владою і опозицією та спрямувати ситуацію в країні в напрямку громадянської війни.

У зв’язку з цим, просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, вжити всі рішучі та законні дії для стабілізації ситуації та закликати всі сторони конфлікту відновити перемовини.

Іншого шляху по виходу із існуючої ситуації в країні не існує!

Виконавчий комітет Запорізької міської ради».
Добавлено: 19-02-2014, 07:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх