Просимо про чудо, нехай здійсниться над нашою Україною – єпископ Ян Собіло про візит Ad limina

«Це є велика благодать для нас, що в цей час, коли Україна перебуває в такому великому неспокої, воєнному конфлікті, ми можемо бути близько святого Петра, молитися у святих місцях. Очі всього світу звернені до Рима, і ми перебуваємо в серці Рима з візитом Ad Limina Apostolorum», – сказав у п’ятницю 20 лютого Католицькому Медіа-Центру під час візиту до Ватикану єпископ Ян Собіло.

«І я вважаю, що цей настільки благословенний час є не лише  для нас єпископів, але і для цілої України. Тому, що всі питають про Україну. Ми маємо можливість поділитися інформацією з перших вуст. Усі запевняють нас про молитву, як в різних дикастеріях (урядах),  так  і сам Святіший Отець Францск.

Існує велика зацікавленість і видно, що світ стежить за щоденною ситуацією в нашій країні. Крім офіційних візитів в різні дикастерії, ми маємо також змогу отримати великі духовні переживання. Це є свого роду  реколекції для нас єпископів, святі Меси з Богослов’ям (Словом Божим), з проповіддю, щодня відбуваються в іншій базиліці.

Джерело: catholic-media.org

Ми почали від реліквій (мощів) святого Йоана Павла II, від його могили, де є наш митрополит. Він ввів нас в  атмосферу духовної Ad limina. Звернув нашу увагу, на що маємо розставити акценти у своєму єпископському служінні, потім всі інші базиліки, ми були біля могили святого Петра, потім на Латерані, у святого Павла,  в п’ятницю ми були біля реліквій святого Хреста, в суботу – в Santa Марія Madziore.

Це має великий духовний аспект,  міцну молитву, коли всі єпископи з цілої України, зі всіх куточків країни – і зі Сходу, і з Криму, і із Заходу, з центральної України разом співають: «Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний», просячи про необхідні благодаті  для цілої України.

Тому я думаю, що це наше перебування в Римі на Ad limina є також великим духовним даром для цілої України. Маю таке враження, і думаю, що не тільки  я, що з цього місця, яке щоденно благословляє Святіший Отець, наша молитва зноситься до Бога з великою силою, і тому також ми передаємо вітання всім нашим близьким, прихожанам, нашим дієцезянам, знайомим, всім людям доброї волі, які мешкають в Україні, різних обрядів і різних віросповідань. Ми пам’ятаємо про Вас, ми відчуваємо також вашу молитву і живемо великою надією, що Бог з неба зішле нам велику милість миру.

Про це ми молимося, просимо про чудо,  нехай здійсниться над нашою Україною, щоб всі ми могли в майбутньому дякувати Богові за Його великі дари, опіку, яку нам посилає».
Добавлено: 25-02-2015, 17:26
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх