Куда обращаться участникам АТО за денежной помощью на Днепропетровщине

Городская власть продолжает прием заявлений от участников АТО и их семей на выплаты средств в рамках программы «Семья героя».

О ходе выполнения программы корреспонденту «Днепропетровской панорамы» рассказала Людмила Козловская, начальник управления по вопросам участников АТО и внутренне перемещенных лиц.

Програма передбачає декілька видів виплат: на реабілітацію та оздоровлення, відшкодування платні за житлово-комунальні послуги, а також виплати для сімей загиблих учасників АТО.

Наразі вже оформлені виплати на оздоровлення та реабілітацію 780 учасників АТО. Відшкодування за сплату за житлово-комунальні послуги отримують 2413 сімей. Одноразову допомогу на суму 100 тисяч гривень вже виплатили 7 сім’ям загиблих бійців, а найближчим часом ці кошти отримають ще 4 родини.

«Для того щоб отримати виплати на реабілітацію та оздоровлення, необхідно звернутись до управління з питань учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб у кабінет №210 Дніпропетровської міської ради (просп. Дмитра Яворницького, 75). При собі необхідно мати: посвідчення учасника бойових дій або довідку, паспорт, ідентифікаційний код, медичну довідку 070», – повідомила Людмила Козловська. 

Щоб отримати відшкодування за сплату за житлово-комунальних послуг, слід надати такий же пакет документів, тільки без медичної довідки. Сім’ї загиблих учасників АТО окрім одноразової виплати у 100 тисяч гривень щомісячно отримують виплату в розмірі двох прожиткових мінімумів (2260 грн.).

Управління отримало близько 16,5 млн грн. Цих коштів достатньо, щоб забезпечити всі виплати за програмою «Родина героя» до вересня цього року. «У вересні, якщо нам буде необхідне фінансування, ми піднімемо це питання на сесії міської ради», – зазначила спеціаліст. 

 Валентин Старков
Добавлено: 5-08-2016, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх