Марина Порошенко приехала к запорожским школьникам

В Запорожье приехала супруга  Президента Украины Марина Порошенко.

Первая леди принимает участие в торжественных мероприятиях, посвященных началу учебного года в запорожской  школе №66. Также она посетит Балабинский НВК «Престиж». Эти школы стали участниками практического научно-педагогического эксперимента по внедрению инклюзивного образования.






В приветственном слове Марина Порошенко подчеркнула, что инклюзивная помощь – это не просто рука помощи «особенным» детям, это пример уважения, отзывчивости и человечности.


«Мне бы очень хотелось, чтобы эти дети чувствовали себя нужными в кругу друзей. Помогайте им и поддерживайте друг друга! Будьте достойными сыновьями и дочерьми родной Украины», - отметила первая леди, поблагодарив также родителей и педагогов.








Марина Порошенко:

- Вітаю вас з початком нового шкільного року!

Цього року діти України роблять нові кроки до знань. В ці хвилини атмосфера радості і надії панує в кожній українській школі, але ваша школа – особлива. Ви вже маєте досвід допомоги дітям з інвалідністю, і це – дуже важлива справа для того, аби вони знайшли себе в житті. Я дякую педагогам, батькам, за те, що ви виховуєте дітей у дусі взаємоповаги і рівності, за те, що вірите в них і надаєте їм гідний приклад для наслідування.

Мені надзвичайно приємно бути сьогодні разом з вами, адже цього року ваша школа вперше відкриває свої двері для особливих першокласників. І дуже важливо, що ці діти отримують можливість навчатися в школі з однолітками, адже інклюзивна освіта – це не просто рука допомоги особливим дітям, це приклад рівності, підтримки один одного, чуйності і людяності для нас всіх.


Константин Брыль:

- Хочу подякувати Марині Порошенко і фонду, бо наша область обрана для пілотного проекту в інклюзивній освіті. Це і велика відповідальність, бо наш перспективний план буде оцінювати міністерство освіти для розробки програми для всієї України. Хочу побажати, щоб ці дітки, котрі мають особливості, влились в цей колектив і були обіймані турботою.
Добавлено: 1-09-2016, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх