Верховний Суд визнав генерала Назарова невинним в загибелі десантників в збитому Іл-76

Верховний Суд України прийняв рішення визнати генерал-майора Назарова невинним в загибелі українських військових в збитому терористами літаку Іл-76, передает Цензор.НЕТ, про це в Facebook соощіл адвокат родичів загиблих десантників Віталій Погосян.


"Все, вироків по Іловайськ і Дебальцеве - не буде. Назаров визнаний невинним", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, генерала Віктора Назарова визнали винним в загибелі українських військових в збитому терористами літаку Іл-76 і засудили до 7 років позбавлення волі. При цьому суд не позбавив його військового звання. Моральну шкоду за рішенням суду має компенсувати Міністерство оборони.

Слідом за цим генерал Назаров подав позов проти судді Самоткан, яка винесла йому вирок, однак Вища рада правосуддя відмовився розглядати скарги Назарова проти судді Самоткан.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був вражений літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Всі загинули.

Згідно з висновком комісійної комплексної військово-тактичної криміналістичної експертизи, вжити заходів щодо подолання протиповітряної оборони терористів і забезпечити безпеку перельоту Іл-76 в контрольований бойовиками Луганська 14 червня 2014 року зобов'язаний був безпосередньо начальник штабу АТО, тобто Назаров.

Військова прокуратура звинувачувала генерала, який на момент трагедії очолював штаб АТО, у службовій недбалості. За версією прокуратури, Назаров знав про можливий теракт, але все ж відправив літак на виліт.
Добавлено: 21-05-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх