Запорізькі журналісти подають заяви до прокуратури

Значить так. Сьогодні вранці міліція зробила героїчну спробу неофіційно вибачитися перед постраждалими журналістами нашого телеканалу. Втім, каяття, вочевидь, було не надто глибоким, бо у відповідь на вимогу знайти і покарати садистів у погонах відповідь була, що вони своїх не здають.

Мало того, нас повідомили, що міліціянти діяли в рамках інструкції і нічого не порушили, що можна розглядати як факт, що реальної вини за собою ніхто не відчуває, і це все вистава для нашого заспокоєння.

З огляду на це нами було прийняте рішення подати сім заяв до прокуратури з вимогою розібратися в ситуації і притягнути співробітників органів міліції, що перевищили службові повноваження, до відповідальності згідно чинного законодавства України.

Юристи говорять, що надій на успішне рішення практично нема, бо якщо бодай одного мента притягнуть до відповідальності за такою заявою, то це створить прецедент, який сигналізуватиме всім підрозділам, що виконуючи свої обов'язки, вони, виявляється, можуть і мусять нести відповідальність, на що силовки ніколи не підуть.

Але ми не здамося. Моя заява лежить в прокуратурі. Також сьогодні зняв побої. Далі буде.
Добавлено: 29-01-2014, 18:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх