Коронавірус у дітей: лікарка назвала симптоми COVID-19 (ВІДЕО)

Шлунково-кишкові розлади у дітей можуть бути симптомами коронавірусної хвороби.

Симптоми початку коронавірусної хвороби - дуже різноманітні. Для COVID-19 характерні не лише підвищена температура та кашель, а й шлунково-кишкові розлади. Про це розповіла медична директорка Чернігівської обласної дитячої лікарні Ольга Іванова, пише "Суспільне".

"Це не тільки підвищення температури, не тільки респіраторні синдроми – задишка і все інше. Багато дітей, які надходять до інфекційного відділення, як кишкові хворі, а потім під час обстеженні з’ясовується, що це насправді був "ковід", – розповіла Ольга Іванова.

Лікарка радить батькам, які помітили симптоми таких розладів у дітей, робити тести на коронавірус, адже діти також важко хворіють на COVID-19.

"Зараз є такий термін як "довготривалий ковід", або "постковідний синдром". Найбільш небезпечний – "мультисистемний запальний синдром", яким хворіють діти, і хворіють тоді, коли вірус вони вже не виділяють. Діти важкі, дуже висока лихоманка, у них уражуються фактично всі органи і системи – легенева, серцева система, нирки, центральна нервова система. Дуже тяжкі висипання. Щоб батьки не думали, що якщо це дитина, то вона тільки легко хворіє на COVID-19", - сказала фахівчиня.

Нещодавно у Чернігівську обласну дитячу лікарню госпіталізували у важкому стані двох дітей із Ніжина. Наразі в інфекційному відділенні медзакладу перебувають 9 дітей.

Нагадаємо, 15 березня в Чернівецькій міській дитячій лікарні помер 9-річний хлопчик від важкої двобічної пневмонії, пише ТСН

Відео У Кропивницькому мати відмовилася від шпиталізації доньки: за добу дитина померла від коронавірусу 

В Україні поки що не запроваджуватимуть тотальний локдаун через коронавируса, щоб не зупиняти всю країну.

Про це заявив в ефірі програми "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24" заступник голови Офісу президента Кирило Тімошенко
Добавлено: 2-04-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх