Зеленський підписав закон про призов резервістів в особливий період

Також закон запроваджує новий вид військової служби.За ухилення від військових зборів - термін

Закон про призов резервістів в армію без мобілізації підписав президент, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Документ ухвалила Верховна Рада в березні. Він передбачає, що призов військовозобов'язаних в армію може бути без мобілізації.

Як повідомили на Банковій, це дозволить швидко поповнити лави Збройних сил на випадок військової агресії.

Також закон запроваджує новий вид військової служби. Вона буде називатися службою за призовом із числа резервістів в особливий період.

Тим, хто піде до армії, держава збереже усі трудові, правові та освітні гарантії. Для цього на базі військкоматів створять територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

"Також вводиться кримінальна відповідальність за ухилення від призову в період; від військового обліку або навчальних (спеціальних) зборів", - відзначають на сайті президента

Тепер це затверджено на законодавчому рівні..

Як повідомляв 5.UA, 31 березня 2021 року Хомчак заявив, що російські війська з різних регіонів стягуються до кордонів України під приводом підтримки бойової готовності та підготовки до навчань, "здійснюючи поступове нарощування військ біля державного кордону України". Він також звинуватив Москву в проведенні "агресивної політики" щодо Києва.

Росія тим часом відмовилася пояснювати причини нарощення кількості своїх військ уздовж українського кордону – і цим порушила вимоги Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри та безпеки. З такою заявою виступило МЗС України. 

Своєю чергою ОБСЄ засудила концентрацію російських військ біля кордону з Україною та вимагає пояснень. А в ЄС закликали посилити санкції проти Росії в разі подальшої ескалації на кордоні України. G7 теж закликали РФ негайно припинити свої провокації.
Добавлено: 21-04-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх