Обіцянка РФ про відведення військ від кордону України не відповідає дійсності: деталі (ВІДЕО)

РФ "не поспішає виконувати свої обіцянки щодо відведення військ від кордону України. Росія тримає на Донбасі 28 тисяч військових, ще 7 тисяч стоять на кордоні. Техніка залишається, перекидається лише особовий склад, - Таран

Росія не поспішає виконувати свої обіцянки щодо відведення військ від кордону України, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

"За даними, які я отримав сьогодні вранці, Росія не поспішає виконувати свої обіцянки щодо відведення військ від нашого кордону. Зокрема, ми спостерігаємо, за даними нашої розвідки, інформацією, яку ми отримуємо від розвідок наших західних партнерів, - Росія дуже повільно відводить війська. Відводить - це так, але дуже повільно, і те, що вони обіцяли до травня вже відвести війська, не відповідає дійсності", - сказав він на спеціальній сесії Всеукраїнського форуму "Україна 30. Безпека країни" в Києві у середу, передає Цензор.НЕТ

Таран зазначив, що наразі відведена кількість військ становить приблизно 4 тис. військовослужбовців.

"Водночас важливо зазначити, що на нашому північному кордоні з РФ техніка залишається, відводять лише війська, а ми знаємо, що головним чинником, який не так швидко дає змогу пересувати війська, є необхідність пересування техніки. Тому якщо техніка залишається, перекидання особового складу не становить значної складності", - додав він. 


Наєв  наголосив, що загалом країна-агресор намагається підтримувати на сході нестабільність та провокує локальні напруження на окремих напрямках (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

На озброєнні у них є мінімум:
  • 307 танків;
  • 834 бойових броньованих машини;
  • 663 артилерійських системи;
  • 191 реактивна система залпового вогню.

В ОРДЛО Росія продовжує утримувати 1-й та 2-й армійські корпуси, які підпорядковані 8 загальновійськовій армії й Південному військовому округу Збройних сил РФ.

Наразі до складу цих окупаційних з'єднань входять 14 бойових бригад/полків та підрозділи забезпечення. 

На окуповані території Донецької та Луганської областей прибули військові радники та інструктори ЗС РФ чисельністю до 2 100 осіб.

На додачу для можливого посилення 1 та 2 АК на військових полігонах Ростовської області РФ перебувають з’єднання та військові частини 8 армії Південного ВО. Загалом на "Кузьмінському" та "Кадамовському" стоять 12 батальйонно-тактичних груп та одна тактична група ракетних військ та артилерії загальною чисельністю до 6 800 осіб.

За матеріалами: Obozrevatel

Добавлено: 12-05-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх