Підсумки переговорів Зеленського із Макроном та Меркель (ФОТО+ВІДЕО)

Основною темою переговорів президента України Володимира Зеленського з лідерами Франції та Німеччини була безпекова ситуація на Донбасі та проведення "нормандського саміту". Зеленський назвав дату зустрічі радників лідерів "НОРМАНДСЬКОЇ ЧЕТВІРКИ" .

Основною темою переговорів президента України Володимира Зеленського з лідерами Франції та Німеччини була безпекова ситуація на Донбасі та проведення "нормандського саміту".

Як повідомляє "Європейська правда", про це український президент розповів на брифінгу в Парижі.

"Ми проговорили безпекову ситуацію на Сході Україні, яка діяла з 20 липня і діяла дуже непогано, але десь із другої половини грудня ми побачили ускладнення ситуації на контактній лінії та тимчасово окупованій території. Усі ці випадки я розповів детально пану Макрону, а потім і пані Меркель", - сказав Зеленський.

Журналістка запитала Зеленського, що б він сказав російському президенту Владіміру Путіну, якби він приєднався до розмови. "Підключення пана Путіна не було, тому мені складно відповісти, що б я йому сказав, якби було підключення. Хоча я налаштований на те, щоб ми всі вчотирьох підключилися з питання безпекової ситуації на Сході України і деокупації наших територій", - додав він.

Раніше повідомлялося, що особисті переговори президентів України та Франції затягнулися настільки, що від одного з форматів зустрічі довелося відмовитися.

Перед візитом Зеленський говорив, що однією з ключових тем розмови стане тематика конфлікту з РФ, і висловлював сподівання, що Макрон зробить штучне дихання Нормандському формату.

Канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон і президент України Володимир Зеленський за підсумками переговорів у п'ятницю закликали Росію відвести від кордону з Україною перекинуті туди війська.

Зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" відбудеться 19 квітня. Про це за підсумками перемов президентів України, Франції та канцлерки Німеччини заявив Володимир Зеленський.

Зеленський: питання членства України в ЄС і НАТО обговорювалося з Макроном, з Меркель говорили про ситуацію на Сході 


За матеріалами: УП
Добавлено: 16-04-2021, 19:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх