Пожежа в інфекційній лікарні: працюють слідчі та експерти

У Запоріжжі поліція проводить першочергові слідчі дії для встановлення обставин пожежі в обласній інфекційній лікарні.


Загоряння виникло в одній із палат-боксів реанімаційного відділення обласної інфекційної лікарні.  В пожежі загинуло четверо людей, в тому числі медичний працівник. Ще двоє пацієнтів отримали опіки та отруєння продуктами горіння. Розпочато досудове розслідування кримінального провадження, вживаються невідкладні слідчі заходи.

Як повідомили в поліції, вночі, близько  23:30 до відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області по спеціальній лінії «102» надійшло повідомлення від чоловіка про те, що на першому поверсі п'ятиповерхової будівлі у реанімаційному відділенні головного корпусу відбувається пожежа.

На місце події невідкладно прибула слідчо-оперативна група поліції. Попередньо встановлено, що загоряння виникло в одній із палат-боксів реанімаційного відділення, де проходять лікування хворі на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які прибули на виклик,  евакуйовували громадян та гасили пожежу. З’ясувалося, що в осередку небезпеки перебували 12 людей. Під час пошуково-рятувальних робіт виявлено тіла чотирьох людей, один із них – медичний працівник. Ще вісім осіб врятували,  двоє із них постраждали внаслідок пожежі.

О 00 год. 09 хв. 04.02.2021 пожежу було локалізовано, а о 00 год. 19 хв. – ліквідовано.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки)  Кримінального кодексу України.

У кримінальному провадженні проводяться  першочергові слідчі дії  для встановлення обставин і причин пожежі.

Охорону місця події організовано, огляд проводиться із залученням криміналістичної лабораторії ГУНП в Запорізькій області, спеціалістів експертної служби Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та ДСНС.
Добавлено: 4-02-2021, 09:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх