Запоріжжя хоче грошей на інфекційне відділення для дітей

Керівництво Запоріжжя та області, представники Європейського інвестиційного банку, Міністерства розвитку громад та територій обговорили результати реалізації у регіоні Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Її впроваджують у рамках співробітництва України та Європейського інвестиційного банку. У заходів взяв участь міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

Сьогодні у Запоріжжі з робочою поїздкою перебувають заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря та керівник проєкту Європейського інвестиційного банку Рой Дрейкотт. В обласній державній адміністрації відбулась зустріч керівництва міста та області з представниками міністерства та ЄІБ. Головна тема обговорення – результати реалізації проєктів, які впроваджуються у регіоні у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що метою реалізації програми, яку підтримує Європейський інвестиційний банк, є створення належних умов для населення. У ній беруть участь низка міст та громад Запорізької області. Зокрема Запоріжжя, Мелітополь, Приморськ і так далі. Запорізька область та Запоріжжя зацікавлені у продовженні співробітництва, реалізації нових проєктів.

- Запоріжжя запропонувало для фінансування у рамках цієї програми створення сучасного дитячого інфекційного відділення на базі 5-ї міської дитячої лікарні. Частину коштів вже виділено з обласного та міського бюджетів. Вважаю, що це дуже важливий та цікавий проєкт, - зазначив Олександр Старух.

Міський голова Володимир Буряк подякував Європейському інвестиційному банку за успішне співробітництво. Зокрема у рамках Надзвичайної кредитної програми у Запоріжжі відновлюють школу №53, ремонтують Малу гуманітарну академію та мають реконструювати Міський палац дитячої та юнацької творчості.

- Останній проєкт досить масштабний. Місто реконструює площу Запорізьку, а у рамках співробітництва з Європейським інвестиційним банком з іншого боку буде реконструйовано Міський палац дитячої та юнацької творчості. Також розраховуємо на підтримку держави у створенні дитячого інфекційного відділення, адже воно потрібне не лише місту, а й області. Зараз розглядаємо різні варіанти, можливо, це будуть кошти Надзвичайної кредитної програми, або Державного фонду регіонального розвитку, - сказав Володимир Буряк.

Керівник проєкту Європейського інвестиційного банку Рой Дрейкотт зазначив, що Надзвичайна кредитна програма є лише одним з напрямків співробітництва України та ЄІБ. Однак навіть у ній реалізуються понад двісті проєктів, багато з яких вже впроваджені. Банк зацікавлений у поглибленні співпраці і готує нові пропозиції, підписання додаткової угоди, нові проєкти.

- Хочу подякувати керівництву Запоріжжя та області за підтримку наших проєктів, успішне співробітництво. Сподіваюся, що після підписання додаткової угоди з Україною, яка зараз готується, ваш регіон зможе реалізувати додаткові проєкти, - заявив Рой Дрейкотт.

Заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря наголосив, що Україна має успішний досвід роботи з ЄІБ. Головне, що це дозволяє впроваджувати дійсно якісні проєкти, які потрібні громадам. Важливо, що значною мірою вони спрямовані на підтримку вимушених переселенців, територій, які постраждали від війни та знаходяться неподалік від лінії розмежування.
Добавлено: 25-05-2021, 18:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх