У Запоріжжі намагались "замінувати" ДніпроГЕС

У Запоріжжі поліцейські викрили чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про замінування Дніпровської ГЕС. Лже-мінером виявився 49-річний житель Запоріжжя. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні тяжкого злочину. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Тривають слідчі дії.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

5 серпня вночі близько першої години до Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області по спецлінії "102" надійшло повідомлення від невстановленого чоловіка про замінування Дніпровської ГЕС у місті Запоріжжі.

Для відвернення можливої загрози вибуху було залучено особовий склад Запорізького районного управління поліції та спеціалістів-вибухотехніків.  В ході огляду приміщення та прилеглої території гідроелектростанції вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів не виявлено.

Вжитими оперативно-пошуковими заходами працівники поліції встановили, що завідомо неправдиве повідомлення про мінування критично важливого об’єкта інфраструктури надав 49-річний житель Запоріжжя. Чоловік на момент здійснення виклику перебував у стані алкогольного сп’яніння. 

Вчора, 5 серпня фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Поліцейські вкотре наголошують: зі спеціальними службами (пожежна охорона, поліція, швидка медична допомога, аварійні служби) подібні «жарти» не тільки недоречні, а й небезпечні. Крім того, що для перевірки таких повідомлень дарма витрачаються матеріально-технічні та людські ресурси, втрачається час, що можна було б витратити на допомогу людям, які реально її потребують.
Добавлено: 6-08-2021, 13:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх