Заява ЗОО НСЖУ з приводу подій 26 січня у Запоріжжі

Голові ЗОДА Олександру Пеклушенку та начальнику ГУ МВС України в Запорізькій області Володимиру Сербі

Запорізька обласна організація Національної спілки журналістів України висловлює обурення з приводу дій агресивно налаштованих правоохоронців та «молодчиків», які під їх прикриттям вчиняють насилля по відношенню до працівників засобів масової інформації.

Побиттю і тиску піддаються представники ЗМІ, які виконують свій професійний обов’язок, об’єктивно висвітлюють ситуацію, що склалася в країні та регіоні.

26 січня, на мітингу прихильників Євромайдану біля будівлі Запорізької ОДА, під час виконання своїх професійних обов’язків був жорстоко побитий та відвезений до відділку міліції фотокореспондент НІА «Укрінформ» Дмитро Смольєнко. Йому також розтрощили професійну апаратуру, нанісши збитки понад 8 тисяч гривень. І це при тому, що він показував журналістське посвідчення.

Нападів та побиття також зазнали працівники державної телерадіокомпанії «Запоріжжя» режисер Нікіта Шляхтунов (у нього констатували струс мозку) і оператор Євген Удовиченко (його до того ж заарештовано), редактор газети «Мрія» Юрій Гудименко (йому зламали палець), тележурналісти Валентин Терлецький та Євген Довгий. Фотокореспондентам «Суботи» та інших видань правоохоронці не давали знімати, погрожуючи фізичною розправою. У всіх випадках нападники прекрасно знали, хто перед ними, однак це їх не зупиняло.

Факти обурливі і неприпустимі. Запорізька обласна організація спілки журналістів України висловлює з цього приводу глибоку стурбованість і закликає негайно припинити свідоме «полювання на журналістів». Ми вимагаємо від влади та правоохоронних органів оперативного і ретельного розслідування випадків нападів на журналістів та погроз на їхню адресу, покарання винних і забезпечення умов роботи при виконанні ними своїх професійних обов’язків.
Добавлено: 27-01-2014, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх