COVID-19: В Запорожской области +10% заболевших за сутки (КАРТА и ГРАФИК)

У Запорізькій області зростає кількість захворівших на коронавірусну інфекцію: за добу їх побільшало на 10% або на 20 осіб. Так само збільшується кількість одужавших - на 10%, але це лише 6 людей. 


"Протягом останньої доби в області зареєстровано 20 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 (м. Запоріжжя - 16, Василівський р-н – 1, Запорізький – 2, Оріхівський - 1), одужали 6 осіб. Летальні випадки не реєструвались.

Станом на 9:00 29.04.2020 в області зареєстровано всього 228 лабораторно підтверджених випадків, в т.ч. 25 – серед дітей та 44 – серед медичних працівників", - говориться в повідомленні. 

Найбільша кількість захворілих інфікувалась внаслідок контакту із лабораторно підтвердженим випадком – 149 осіб; 18 захворілих прибули із-за кордону (Єгипет, Франція, Іспанія, Польща, Ізраїль); джерело інфекції по 61 хворим не встановлено.

Всього на 29.04.2020 зареєстровано 468 підозрілих випадків, у 228 підтвердився COVID-19, 232 – негативні, 8 – тривають лабораторні дослідження.

Загалом на цей час одужало та виписано із стаціонарів після негативних повторних обстежень на коронавірус методом ПЛР 51 хворих. Зареєстровано 5 летальних випадків. Продовжує лікуватись 172 хворих, із яких 62 – в стаціонарах, 110 – на дому в режимі самоізоляції під наглядом лікарів.


"По всіх випадках проводяться епідеміологічні розслідування та всі передбачені протиепідемічні та дезінфекційні заходи, в т.ч. у святкові та вихідні дні. Нагадуємо, що при появі будь-яких симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції зателефонуйте своєму сімейному лікарю; якщо температура тіла підвищиться вище 38 градусів, з’являться сухий кашель та задуха – негайно викликайте «швидку» допомогу", - звертаються медики до запоріжців. 


Як повідомляв "Паноптикон", у Запоріжжі зафіксовано сплеск захворюваності у гуртожитку. Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк пов'язує збільшення кількості захворівших с великодніми вихідними. 

COVID-19! Важливо! При перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте сімейного лікаря.

Залишайтеся вдома!

Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Добавлено: 29-04-2020, 14:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх