Що відбувається в туристичних регіонах в Анталії- Ексклюзивний коментар

Водночас, попри запевнення турецької влади про безпеку для туристичних районів, відпочивальники скаржаться на зіпсований відпочинок. Туроператори ж намагаються заспокоїти клієнтів. Про це повідомляє "5 канал".


В Анталії пожежа майже ліквідована. У двох готелях, де відсутнє постачання електроенергії та води, туристам пропонують альтернативні місця відпочинку. З інших готелів цієї провінції туроператори отримують поодинокі скарги відпочивальників. Щодо курорту Бодрум, біля одного з готелів якого палає ліс, гостей евакуювали до інших місць відпочинку. У Мармарисі пожежа готелям не загрожує, евакуація не потрібна.

"Співробітники офісу на зв'язку з гостями і координують на місцях. Екскурсійні програми тимчасово скориговані до нормалізації ситуації на курортах. Імовірними є затримки рейсів у зв'язку з проведенням робіт із гасіння пожеж і локального перекриття доріг. У разі виникнення питань у гостей просимо звертатися до готельного гіда або на гарячу лінію у приватному порядку", – зазначили туроператори.

Українець, який нині відпочиває в Анталії, розповів, що бачив вдалині дим. Але пожежі були далеко. На відпочинок це ніяк не впливає. Туристи не збираються достроково повертатися додому.

"Досить масивні скупчення диму, які піднімаються вгору. І дим досить темний. Шо сказати, в загальному, на відпочинок це не впливає. Це впливає на трафік дорожній, який тут зараз відбувається. Також це впливає на загальну ситуацію в місцевості. Позаяк в нас пожежні машини їздять, карети швидкої допомоги і так далі. Принаймні, в нашій місцевості, безпосередньо, як я вже казав, немає пожежі. Тут ніхто не прагнув покинути Анталію, ніхто не хотів евакуюватися. До мене, наприклад, особисто, інформація про те, що почалися пожежі, дійшла з України, власне. Друзі, знайомі, почали скидати певні повідомлення", – сказав турист Назар Дунець.

Як повідомляв 5.UA, в Анталії вирують лісові пожежі: є жертви, вигоріло село.

Нагадаємо:
  • Лісові пожежі почалися напередодні неподалік від курортного міста Манавгат в провінції Анталія на півдні Туреччини, за попередніми даними, через сильну спеку в регіоні.
  • А вже сьогодні стихія дісталася до популярних серед туристів курортів Мармарис і Ічмелер. Все небо затягнуте задушливим димом.
  • Масштабні пожежі вирують також в Манавгат, Стамбул, Бодрумі, Анталії, Адане, Хатаї, Кайсері. Місцеві жителі в соцмережах почали бити на сполох і масово поширювати повідомлення про те, що в містах не вистачає транспорту, щоб евакуювати населення.
  • Від масштабних пожеж страждають тварини.
  • З курортів потроху евакуюють відпочивальників. У деяких готелях уже зникло світло.
Раніше повідомлялось, що Президент України Володимир Зеленський оприлюднив інформацію про те, що Україна висилає літак для допомоги в гасінні пожеж у Туреччині.

Як передає Цензор.НЕТ, про це Зеленський написав у твіттері.

Він зазначив: "Висловив своєму другові - Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану щирі співчуття у зв'язку з масштабними пожежами. Україна надасть Туреччині всю необхідну допомогу. Наш пожежний літак завтра полетить в Туреччину. Український народ буде разом із дружнім турецьким народом у цей важкий час".

Повідомляється, що МЗС розробляє сценарії повернення українців із Туреччини на випадок, якщо ситуація з пожежами погіршиться – Кулеба

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 30-07-2021, 09:09
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх