Лавров звинуватив Київ у порушенні мінських угод, а Пєсков каже. що НАТО не допоможе

Українська сторона порушує всі домовленості по Донбасу, заявляє російський міністр. У Кремлі також прокоментували заяви президента України Володимира Зеленського про те, що вирішити конфлікт на Донбасі допоможе вступ країни в НАТО.

Лавров бачить порушення домовленостей по Донбасу тільки з українського боку

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляє, що Україна порушує всі мінські угоди у вівторок, 6 квітня.

 "Потрібна позиція ще двох сторін", - Кремль щодо ініціативи України про перенесення майданчика для переговорів ТКГ

"Очевидні порушення всіх мінських домовленостей Києвом наявності. Тепер Київ перейшов від критики політичних рамок врегулювання кризи на Донбасі до погроз військових дій. Сподіваюся, що це все-таки допоможе струсити таке милостиве ставлення в європейських столицях і вони зажадають від пана Зеленського виконувати Мінські домовленості в повною мірою ", - зазначив глава МЗС РФ.

За його словами, російська влада стривожені тим, що відбувається на Донбасі, а також риторикою Києва.

"Що стосується заяв українського керівництва, на цей рахунок вже було багато аналітичних статей, репортажів. Нас це [висловлювання Києва] турбує. Ми про це говоримо і нашим європейським колегам. Сподіваємося, що відповідне розуміння того, що відбувається, є і у Вашингтоні" , - сказав Лавров.

Російський міністр також заявив, що Берліну та Парижу необхідно "невідкладно привести до тями" українська влада в зв'язку з загостренням ситуації в Донбасі.

"На жаль, кожен раз, коли зустрічається нормандський формат в тій або іншій якості, на рівні чи лідерів, представників, співробітників міністерств закордонних справ, ми не бачимо енергійних дій з боку наших французьких і німецьких колег щодо приведення української сторони до тями. А зараз вже занадто багато свідчень того, що це потрібно зробити невідкладно ", - сказав Лавров.


"Глибоко сумніваємося в тому, що це допоможе якось Україні впоратися зі своєю внутрішньою проблемою. З нашої точки зору, це ще більше погіршить ситуацію", - сказав у вівторок, 6 квітня, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Говорячи про вступ у НАТО, аж ніяк не можна абстрагуватися від думки людей, а якщо ви запитаєте думку кількох мільйонів людей в самопроголошених республіках, то ви зрозумієте, що членство в НАТО для цих людей є глибоко неприйнятним, неприйнятною перспективою", - заявив представник Кремля.

Тим часом, українська делегація в ТКГ скликає термінове засідання через загибель військових на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що Росія і США провели консультації щодо ситуації навколо України.

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 6-04-2021, 15:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх