Санітайзер не допоможе? Комаровський розповів, як насправді можна заразитися COVID-19 (ВІДЕО)

Відомий лікар Євген Комаровський на своєму каналі YouTube розповів про дослідження, які перевернули уявлення про спосіб поширення коронавируса. Виявляється, можна перестати поливати руки антисептиком і перемивати упаковки продуктів з супермаркету.

З моменту появи коронавируса було зроблено припущення, що він передається двома шляхами: повітряно-крапельним (з кашлем, чханням) і контактним (через предмети, яких торкався заражена людина). При цьому контактний спосіб спочатку був визнаний домінуючим. Саме після цього все стали ходити в рукавичках і активно користуватися антисептиками.

Але через деякий час з'ясувалося, що вірусні частинки, які виявляються на поверхні, практично не здатні інфікувати іншу людину. "Тобто контактний шлях грає мізерну роль в заразність, і не треба мити і дезінфікувати всі навколо і ходити в рукавичках.

Залишається повітряно-крапельний шлях. Але і він нічого не пояснював до кінця. Ще через час з'ясувалося, що вірус може передаватися не тільки повітряно-крапельним, а й аерозольним шляхом. Різниця величезна. Повітряно-крапельний шлях - це соплі, кашель, це великі краплі, які можуть пролетіти на кілька метрів від нас і впасти. А аерозольний шлях - це найдрібніші частинки, які переносяться з потоками повітря. І ніякі маски не можуть захистити. Фактично аерозольний шлях принципово змінює все. Вентиляція і відкриті кватирки набагато ефективніші способи профілактики, ніж всі маски разом узяті. І все більше фактів вказує на те, що головним чинником поширення коронавирусной інфекції є саме аерозольний шлях.


"Індійський" штам коронавірусу скоро може з'явитися в Україні: лікарка Катерина Сояк - про можливу нову хвилю COVID-19

Вона вважає, що спалаху можна запобігти, якщо обмежити в'їзд в Україну громадян з Індії. 


За матеріалами: ДП
Добавлено: 17-05-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх