Зеленський про розбіжності з МВФ щодо питання Вищої ради правосуддя і КC

Зеленський повідомив про розбіжності з МВФ щодо питання Вищої ради правосуддя і Конституційного суду

Президент України Володимир Зеленський заявляє про низку розбіжностей з Міжнародним валютним фондом з питання Вищої ради правосуддя і Конституційного суду. Про це він повідомив в ході виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Інфраструктура".

"З деякими речами ми погоджуємося, а з деякими - ні. Як гарант держави я захищаю незалежність України", - сказав він.

За словами глави держави, є багато правок до законів про ВСП, Конституційного суду.

"Ми з вами повинні збудувати законопроект, який потім КС визнає конституційним. А ми розуміємо, що деякі речі можуть бути неконституційними", - пояснив Зеленський.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення за конституційним поданням членів парламентської фракції проросійської «Опозиційною платформи - За життя» щодо відповідності Основному Закону низки положень антикорупційної реформи.

КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування суддів, чиновників і депутатів, а також позбавив НАЗК багатьох повноважень

Суддя КСУ Сергій Головатий назвав рішення колег юридично необґрунтованим. Його підтримав суддя Василь Лемак.

У НАЗК піддали сумніву об'єктивність суддів і заявили про конфлікт інтересів в їхніх діях: вони визнали неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, за якою їх самих могли притягти до відповідальності, пише ZN,UA

Виконуючи рішення КСУ, НАЗК закрило доступ до реєстру е-декларацій, а НАБУ було змушене закрити 110 кримінальних справ про недостовірне декларування.

На екстреному засіданні РНБО, яке скликав президент Володимир Зеленський, були прийняті рішення знову відкрити реєстр е-декларацій, а також внести в Раду невідкладний законопроект «Про відновлення доброчесності конституційного судочинства».
Добавлено: 23-02-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх