Зрозуміти українську літературу: сім'я літературознавців Михедів випустить нову книжку

Літературознавці Олександр та Павло Михеди випустять книжку «Живі. Зрозуміти українську літературу», яка має вийти наприкінці травня у «Видавництві Старого Лева» (ВСЛ). У книжці будуть розмови батька з сином, факти про письменників та аналіз їхніх текстів. Про це в коментарі Суспільне Культура повідомляє керівниця відділу піару та маркетингу «ВСЛ» Оксана Зьобро.

Оксана Зьобро зазначила, що книжка міститиме біографії, щоденники, листи й прискіпливий розбір текстів та розмови батька і сина. Героями книги стануть Григір Тютюнник, Валер'ян Підмогильний, Ольга Кобилянська, Олена Теліга, Тарас Прохасько та інші письменники.

Ілюструватиме видання Андріана Чуніс, яка раніше створювала обкладинки для книжок «Драбина» Євгенії Кузнєцової та «Парфумерний щоденник Зої» Олександри Орлової.

«Ми з батьком працювали близько року. Ідея книжки виникла, коли я готував другий сезон подкасту «Станція 451». Я хотів зробити сезон про українську літературу, і мій батько — саме той, із ким я найбільше говорив про українську літературу все життя. Тож мені здалося, що це буде найкращий партнер для спільної мандрівки з перечитування української класики та вчитування у, здавалося б, відомі факти біографії», – зауважив Олександр Михед.

Довідка:
Павло Михед – літературознавець, доктор філологічних наук, завідувач відділу слов'янських літератур Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України. Головний редактор «Гоголезнавчих студій». Автор монографій: «Крізь призму бароко» (2002), «Пізній Гоголь і бароко» (2002).

Олександр Михед – військовий, письменник, член Українського ПЕН. Попередня книга Олександра Михеда 2023 року «Позивний для Йова. Хроніки вторгнення» здобула Премію імені Юрія Шевельова як найкраща есеїстика.

Фото: Суспільне Культура
книжки, читання, література, культура
Добавлено: 5-04-2024, 22:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх