Головне свято Азії: Зустріч китайського Нового року

У п’ятницю, 12 лютого, у багатьох країнах Азії та в інших частинах світу святкують прихід китайського Нового Року.

Дівчинка та її мама під час ритуальної святкової молитви в одному з храмів Індонезії (Фото: Antara Foto / FB Anggoro / via REUTERS)

Його дата залежить від місячного календаря та змінюється з року в рік. У 2021-му рік Білого Металевого Бика настав у ніч на 12 лютого (о 5:02 за Пекіном). Для 1,4 млрд мешканців Китаю та мільйонів їхніх співгромадян в усьому світу це головне свято року, відоме також під назвою Фестивалю весни.

Святкування розпочалися вже 11 лютого і триватимуть понад два тижні (до 26 лютого).

У ці дні мільйони китайців, які працюють в різних регіонах КНР, повертаються до своїх родин - Новий рік у Китаї відомий як період наймасовішої щорічної міграції людей, пише КореспонденТ.net

Вже другий рік поспіль Китай зустрічає свято в умовах пандемії COVID-19, що помітно обмежує традиційні яскраві, барвисті та велелюдні дійства, повідомляє South China Morning Post. Уряд КНР наполегливо закликав громадян утриматися від подорожей, у більшості великих міст дозволяють в'їзд лише з негативним тестом на COVID-19, тому замість вуличних гулянь чимало китайців зустріли свято у своїх будинках.

Окрім КНР, Новий рік за місячним календарем святкують у багатьох інших азійських країнах - Таїланді, В'єтнамі, Сінгапурі, Малайзії, Індонезії, а також у китайських громадах західних країн.

НВ зібрав найяскравіші фото святкувань китайського Нового року з різних країн Азії.

Вуличні святкування в Пекіні цього року обмежили через спалах коронавірусної інфекції в столиці КНР.



Після спалаху коронавірусу в Пекіні ця родина, як і багато інших, на вимогу влади вирішила не їхати з міста. Новий рік вони зустріли на відеозв'язку з родичами з провінції Цзілінь та за переглядом святкової телепрограми.



Дайвер виконує традиційний новорічний танець лева в океанаріумі міста Куала-Лумпур, Малайзія.



Святкові ліхтарі в храмі Тянь Хоу в місті Куала-Лумпур, Малайзія.



Святкування китайського Нового року за місячним календарем в храмі Дхарма Бхакті в Джакарті (Індонезія).


Чоловік у захисній масці тримає ароматичні палички під час молитви. Три палички символізують чистоту і невинність, мудрість, доброту та допомогу.


А в пащі тигра в тому ж храмі - ритуальні підношення та пожертвування.






Діти проїжджають на велосипеді повз снопи ароматичних паличок, які сушаться на вулиці та використовуються в традиційних святкуваннях китайського Нового року (селище Куанг Фу Кау, околиці Ханоя, В'єтнам).













Добавлено: 12-02-2021, 13:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх