У тимчасово окупованому Бердянську зайнялося звалище твердих побутових відходів

17 квітня в м. Бердянськ Запорізької області, що перебуває під окупацією, сталася пожежа на полігоні твердих побутових відходів. Вогонь охопив близько 1500 м2. Про причини загоряння окупанти не зазначають. Про це повідомила очільниця Бердянської Міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

Раніше окупаційна влада заявила, що це звалище планують рекультивувати і спрямувати для сільськогосподарських потреб. А це може призвести до жахливих екологічних наслідків.

Як повідомляє Галіціна, під час пожеж на сміттєзвалищі виділяються токсичні гази та сполуки, які проникають глибоко в ґрунт і забруднюють його. Це робить землю несприятливою для росту рослин, а отже непридатною для сільськогосподарського використання.

«Землі цього полігону не були придатні для сільськогосподарських потреб ВЗАГАЛІ, з самого початку розміщення полігону ТПВ. Сміттєзвалище функціонувало кілька десятків років, тому хімічні відходи, пестициди і метали забруднювали ґрунт увесь цей час», – написала очільниця Бердянської МВА.

Фото: Ілюстративне | Pixabay
екологія, Бердянськ, Запорізька область, окупація
Добавлено: 18-04-2024, 23:18
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх