Депутаты дали запорожцам возможность понять, куда уходят деньги (ДОКУМЕНТЫ)

Депутаты Запорожского городского совета приняли решение «Об упорядочивании процесса предоставления жилищно-коммунальных услуг в г. Запорожье».

Таким образом, были утверждены «Правила содержания домов и сооружений и придомовых территорий г. Запорожья», «Положение о представителе жителей многоквартирного дома г. Запорожья» и примерный договор о предоставлении услуг по обслуживанию дома, сооружений и придомовых территорий Запорожья.

Как сообщил председатель депутатской комиссии по вопросам жизнеобеспечения Геннадий Рекалов, необходимость этого решения назрела давно. После его принятия запорожцы получат возможность контролировать качество жилищно-коммунальных услуг. Жилищники не смогут без представителя жителей многоквартирного дома подписывать формы выполненных ремонтных работ. Представитель многоквартирного дома сможет получать всю необходимую информацию о выполненных ремонтных работах на доме, формировании расчётных тарифов на услуги ЖКХ.

- Люди, избрав старшего по дому, могут экономить средства. Иссякнет поток жалоб, куда мы тратим деньги, - считает Рекалов. По его мнению, когда люди управляют своими деньгами сами, то это «самый простой способ бороться с коррупцией». Также он внес правку к решению.

От имени общественности выступил Иван Болдырев, который рассказал, что к этому шли три года. Он отметил, что те договора, которые заключены сейчас между населением и жилищниками, зачастую старые и юридически неправильные.

- Прежние договора можно сравнить со справкой, которую получает заключенный, выходя на свободу, а теперь договора – как настоящие паспорта, - отметил он.

По его мнению, не прописанные в договорах обязанности – приводят к нарушениям.

Также Иван Болдырев предложил принять аналогичные решения и по энергопоставляющей компании,  а также Концерну «Городские тепловые сети» и КП «Водоканал».

_________________________________________________________________________________

ЗАТВЕРДЖЕНО


Рішення міської ради


_____________№______


ПРАВИЛА


утримання будинків і споруд та прибудинкових територій м. Запоріжжя


1. Загальні положення

1.1. Терміни, що використовуються  в Правилах:

Жилий будинок – будівля капітального типу, споруджена з дотриманням вимог, установлених законом, іншими нормативно-правовими актами, і призначена для постійного в ній проживання.

Багатоквартирний будинок – житловий будинок, що має окрему поштову адресу і в якому розташовано дві чи більше квартири. У багатоквартирному будинку можуть також бути розташовані нежитлові приміщення, які є самостійними об‘єктами нерухомого майна.

Допоміжні приміщення житлового будинку – приміщення, призначені для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування мешканців будинку.

Виконавець –  суб'єкт  господарювання,  предметом  діяльності якого є надання житлово-комунальної послуги споживачу відповідно до умов договору.

Власник приміщення, будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків  і споруд  (далі  –  власник) –  фізична  або юридична  особа,  якій  належить право володіння,  користування та розпоряджання приміщенням, будинком, спорудою, житловим комплексом або  комплексом  будинків і споруд,  зареєстроване у встановленому законом порядку.

Утримання будинків і прибудинкових територій – господарська діяльність, спрямована на забезпечення нормального функціонування житлових будівель та прибудинкових територій протягом усього періоду їх використання та призначення, відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил згідно із законодавством.

Прибудинкова територія – територія навколо багатоквартирного будинку, визначена на підставі відповідної містобудівної та землевпорядної  документації в межах відповідної земельної ділянки, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі і споруди, та необхідна для обслуговування багатоквартирного будинку.

Технічне обслуговування жилих будинків – комплекс робіт, спрямованих на підтримку справності елементів будівель чи заданих параметрів та режимів роботи технічного обладнання.

Внутрішньобудинкові системи – мережі, арматура на них, прилади та обладнання, засоби обліку та регулювання споживання житлово-комунальних послуг, які розміщені в межах будинку, споруди.

Точка розподілу – місце передачі послуг від виконавця споживачеві в багатоквартирному будинку.

Аварія – пошкодження інженерних мереж, обладнання або конструктивних елементів будівель, споруд, які перешкоджають їх подальшій експлуатації відповідно до функціонального призначення.

Поточний ремонт – комплекс ремонтно-будівельних робіт, який передбачає систематичне та своєчасне підтримання експлуатаційних якостей та попередження передчасного зносу конструкцій і інженерного обладнання.

Капітальний ремонт  будинку  –  комплекс ремонтно-будівельних робіт,  пов'язаних  з відновленням або поліпшенням експлуатаційних показників  будинку,  із  заміною  або  відновленням  несучих  або огороджувальних конструкцій,  інженерного обладнання та обладнання протипожежного захисту  без зміни будівельних габаритів об'єкта та його техніко-економічних показників.

Представник мешканців будинку – офіційно зареєстрований та проживаючий мешканець даного будинку, обраний більшістю мешканців даного будинку, що бере участь від імені мешканців будинку у вирішенні питань та з метою залучення населення до взаємовідносин з житлово-комунальними організаціями по забезпеченню збереження житлового фонду і дотриманню технічних та санітарно-гігієнічних норм при утриманні і експлуатації будинків, споруд та прибудинкових територій, для здійснення контролю з боку мешканців будинку за відповідністю житлово-комунальних послуг їх кількісним та якісним показникам визначених в договорі про надання житлово-комунальних послуг.

Інші терміни вживаються у значеннях згідно чинного законодавства.

1.2.  Ці Правила регулюють відносини між суб’єктом господарювання, предметом діяльності якого є надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій (далі – виконавець), і фізичною та юридичною особою (далі – споживач), яка отримує або має намір отримувати послуги з утримання житлового будинку, споруди та прибудинкової території (далі – послуги).

1.3.  Правила є обов’язковими для підприємств, організацій і установ, які обслуговують будинки, що належать до територіальної громади міста, представників мешканців будинку, а також ними можуть керуватись керівники житлово-будівельних кооперативів, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та відомчого житлового фонду.

Виконавець послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для окремо взятого жилого будинку визначається згідно чинного законодавства.

1.4.  Ці правила передбачають комплекс робіт з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, які повинні забезпечувати  безпечне  та  безперебійне функціонування будинків, інженерних мереж  та  обладнання  протягом  установленого  терміну служби будинку, а також забезпечувати справний стан та відповідність санітарним та іншим нормам згідно чинного законодавства.

2. Санітарно-технічне обслуговування жилих будинків

2.1. Прибирання прибудинкової території

Це комплекс робіт, який забезпечує утримання прибудинкової території в належному санітарному стані  та має особливості сезонного характеру.

2.1.1. Прибирання прибудинкової території включає в себе:

- підмітання та очищення прибудинкової території – за графіком;

- прибирання бросового сміття – за графіком;

- перевезення вуличного змету – за графіком;

- прибирання (очищення) бункерів та сміттєприймальних камер – в разі наявності за графіком;

- профілактичний огляд сміттєпроводів, усунення засмічення – за графіком, за необхідністю;

- прибирання наносів ґрунту після зливових дощів – за необхідністю;

- очищення відстійників зливоприймальних колодязів та труб зливостоку - за необхідністю;

- очищення урн (за наявністю) – щоденно.

2.1.2. Додаткові роботи з прибирання прибудинкової території сезонного характеру:

- покіс карантинних рослин;

- згрібання та перевезення опалого листя – за необхідністю.

- оброблення пішохідних доріжок протиожеледними матеріалами та прибирання бросового сміття – за наявності ожеледиці, за графіком;

- очищення тротуарів від снігу – за графіком;

- зсування та розмітання снігу – за необхідністю, за графіком;

- сколювання та видалення льоду і сніжно-льодового накату – за необхідністю, за графіком.

2.1.3. Прибирання прибудинкових територій проводиться робітниками виконавця послуг протягом дня з 06.00 до 14.00 за графіком. Графік першочерговості та періодичність прибирання тротуарів будинків складається залежно від інтенсивності руху пішоходів та враховуючи територіальне розміщення будинків.

2.1.4. Для прибирання  прибудинкової території (вивіз опалого листя, гілля, покіс трави  та інші.), в разі необхідності, залучаються робітники  транспортної дільниці виконавця.

2.1.5. Власники будівель і споруд, включаючи встановлені сезонно, розташованих на прибудинковій території, повинні утримувати закріплену за ними територію самостійно або брати участь в утриманні цього об'єкта на підставі укладеного з виконавцем послуги договору.

2.1.6. Спалювання всіх видів відходів на території домоволодінь і в сміттєзбиральниках забороняється.

2.1.7. Прибирання прибудинкової території може не виконуватися виконавцем послуги за наявності  заяви від  представника мешканців будинку, що підписана простою більшістю мешканців будинку та власників нежитлових приміщень. В цьому випадку прибирання прибудинкової території мешканці повинні здійснювати самостійно згідно з розробленим ними графіком. Графік прибирання прибудинкової території повинен знаходитись у представника мешканців будинку та виконавця послуги. Мешканці несуть повну відповідальність за дотримання санітарних норм стану прибудинкової території.

2.1.8. В разі незабезпечення мешканцями будинку  належного санітарного стану прибудинкової території виконавцем послуг складається акт, згідно якого виноситься письмове попередження яке доводиться до відома мешканців через представника мешканців багатоквартирного будинку. Протягом 14 днів припис має бути виконаний. В  разі не усунення недоліків по припису надання послуги з прибирання прибудинкової території виконавцем послуги розпочинається автоматично, про що письмово повідомляється представник мешканців багатоквартирного будинку.

2.2. Прибирання сходових клітин

2.2.1. Прибирання сходових клітин включає в себе:

- підмітання площадок і маршів з 1-го поверху - згідно графіку;

- підмітання входу до ліфта та ліфтової кабіни (для будинків, обладнаних ліфтами) - згідно графіку.

2.2.2. Прибирання сходових клітин може не виконуватися виконавцем послуги за наявності  заяви від  представника мешканців будинку, що підписана більшою половиною мешканців будинку та власників нежитлових приміщень. В цьому випадку прибирання сходових клітин мешканці повинні здійснювати самостійно згідно з розробленим ними графіком. Графік прибирання сходових клітин повинен знаходитись у представника мешканців будинку та виконавця послуги. Мешканці несуть повну відповідальність за  дотримання санітарних норм стану сходових клітин.

2.2.3. В разі незабезпечення мешканцями будинку в належному санітарному стані сходових клітин виконавцем послуг складається акт, згідно якого виноситься письмове попередження яке доводиться до відома мешканців через представника мешканців багаквартирного будинку. Протягом 14 днів припис має бути виконаний. В  разі неусунення недоліків по припису послуга з прибирання сходових клітин виконавцем послуги розпочинається автоматично, про що письмово повідомляється представник мешканців багатоквартирного будинку.

2.2.4 У разі виявлення крупно габаритного сміття, що несе в собі загрозу виникнення пожежі, прибирання виконується силами мешканців будинку. В цьому випадку виконавцем послуги надається  припис мешканцю квартири, з вини якої виникло засмічення, або представнику мешканців будинку для забезпечення усунення недоліків.

2.3. Технічне обслуговування ліфтів

2.3.1. До системи експлуатації, технічного обслуговування та ремонту ліфтів належить комплекс взаємопов'язаних робіт попереджувального характеру, які виконуються в плановому порядку з метою забезпечення працездатності ліфтів.

2.3.2. Утримання ліфтів здійснює виконавець послуг або спеціалізована організація за договором. Виконавець послуг має право самостійно утримувати та ремонтувати ліфти за наявності відповідних дозволів.

2.3.3  Ліфт оглядає відповідальна особа виконавця послуги з технічного обслуговування ліфтів згідно графіка.

2.3.4. Регламентні роботи виконуються з наступною періодичністю:

- місячний ремонт (перевірка дієздатності і забезпечення безпечної роботи ліфтів, регулювання вузлів і ланцюгів безпеки) – 1 раз на місяць;

- квартальний ремонт (перевірка безпечної роботи ліфтів, перевірка та  регулювання вузлів, ланцюгів безпеки, змащувальні роботи) - 1 раз в квартал.

У разі виникнення необхідності проведення ремонтних робіт по заміні основних вузлів, електричних схем та іншого обладнання, дані роботи  виконуються за рахунок бюджетного фінансування або за рахунок інших джерел фінансування.

2.3.5. Усунення непередбачених відмов роботи ліфту виконується за  необхідністю.

2.3.6. Представник мешканців будинку інформує мешкаців багатоквартирного будинку щодо необхідності дотримання правил користування ліфтами.

2.4. Обслуговування систем диспетчеризації

2.4.1.  Централізоване управління і контроль за технічним станом ліфтового обладнання здійснюється операторами диспетчерського зв’язку. 

2.4.2.  Управління і контроль за технічним станом ліфтового обладнання здійснюється цілодобово.

2.4.3. Основними функціями операторів є:

- контроль за роботою ліфтів жилих будинків;

- забезпечення диспетчерського зв’язку з кабіною ліфта;

- повідомлення спеціалізованих організацій, які обслуговують ліфти у разі виникнення несправностей, зупинок ліфтів для забезпечення їх оперативного усунення;

- керування освітленням сходових клітин (за наявності технічної можливості).

2.5. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем

2.5.1. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем тепло-, водопостачання, водовідведення і зливової каналізації та витрати на виконання цих робіт здійснюються відповідно до законодавства та в межах коштів, отриманих від власників квартир, нежитлових приміщень та квартиронаймачів.

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем проводиться з метою забезпечення безперебійного надання послуг з водопостачання, опалення та водовідведення.

2.5.2. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого, холодного водопостачання та централізованого опалення проводиться від зовнішньої стіни будинку (крім транзитних трубопроводів) до першої запірної арматури на відгалуженні від стояка або (у разі її відсутності) трійника (включно з врізками), що знаходиться у квартирі споживача.

Технічне обслуговування системи водовідведення проводиться від скидання стоків у перший колодязь на випуску з будинку (колодязь не належить до внутрішньобудинкової системи, окрім оглядових колодязів) до трійника (включно) на відгалуженні від стояка, що знаходиться у квартирі споживача.

2.5.3. Ліквідація аварійної ситуації на внутрішньоквартирних мережах проводиться від точки розподілу до санітарно-технічного обладнання.

2.5.4. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем включає :

- профілактичний огляд внутрішньобудинкових систем гарячого, холодного водопостачання, централізованого опалення, водовідведення та оглядових колодязів - згідно графіку;

- позаплановий огляд внутрішньобудинкових систем - за необхідністю;

- прочищення внутрішньобудинкової системи каналізації, випусків каналізації, зливової каналізації - за необхідністю;

- ремонт запірної арматури внутрішньобудинкових систем будинку (профілактичний ремонт) -за необхідністю;

- усунення витоків з трубопроводів - за необхідністю;

- ремонт трубопроводів (карбування раструбів, ущільнення різьбових з’єднань та ін. ) - за необхідністю;

- ремонт насосів водопостачання, опалення - за необхідністю;

- прочищення стояків та магістральних трубопроводів - за необхідністю;

- заповнення системи опалення, забезпечення подання теплоносія на будинок, перевірка на прогрівання системи опалення будинку - на початку опалювального сезону.

2.5.5. У разі виникнення аварійної ситуації в квартирі, яка призвела до її залиття, складається відповідний акт.

2.5.6. Ліквідація несправностей аварійного характеру,  які   виникають  у  житловому  фонді,  виконується аварійною службою виконавця послуг.

2.5.7. Аварійна служба здійснює:

- термінове прочищення внутрішньобудинкової системи каналізації;

- усунення аварійних ушкоджень внутрішньобудинкових систем водопроводу, опалення і каналізації;

- ліквідацію ушкоджень внутрішньобудинкових мереж електропостачання, що перебувають на обслуговуванні виконавця послуг.

2.5.8. При надходженні сигналів про аварію або ушкодження  магістралей водопроводу, каналізації, теплопостачання, газових та електричних мереж аварійна служба повідомляє відповідні спеціалізовані підприємства для подальшої ліквідації наслідків аварій.

2.6. Дератизація, дезінсекція

Дератизація - комплекс санітарно-гігієнічних, інженерно-технічних та протиепідемічних заходів, які включають роботи з винищування та захисту від синантропних гризунів (у тому числі носіїв та розповсюджувачів інфекційних хвороб людини і тварин) у будівлях і спорудах.

Дезінсекція - комплекс профілактичних і винищувальних заходів для знищення і врегулювання кількості комах (тарганів, мурашок, клопів, бліх, комарів, мух, вошей, молі, кліщів, тощо), які мають епідеміологічне і санітарно-гігієнічне значення.

2.6.1. Дератизація, дезінсекція здійснюється в місцях загального користування та технічних приміщеннях будинків.

2.6.2. Дані роботи проводяться з періодичністю не менше 1 разу на рік або частіше (за необхідності), за погодженням з представником мешканців будинку.

2.6.3. Роботи виконуються спеціалізованими підприємствами, що мають дозвільні документи на проведення даних робіт. Акти виконаних робіт надаються до виконавця послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території.

2.7. Обслуговування димовентиляційних каналів

2.7.1. Обслуговування димовентиляційних каналів проводиться згідно чинного законодавства виконавцем послуг або іншими організаціями, які мають підготовлений персонал, технічне оснащення і дозвіл Держнаглядохоронпраці на проведення таких робіт.

2.7.2. При проведенні газифікації житлових і громадських будинків, в яких встановлюються прилади і апарати з відводом продуктів спалювання в димоходи, виконується первинна і повторна перевірка,  прочищення димових і вентиляційних каналів.

2.7.3. Періодичній перевірці і прочищенню підлягають:

- димові канали опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше 1 разу на рік перед початком опалювального сезону, а тих, що працюють цілий рік, - 2 рази на рік (навесні і восени);

- димові канали опалювально -варильних печей - не рідше 2 разів на рік: перед початком опалювального сезону і навесні при настанні відлиги;

- димові канали від газових протічних і ємкісних водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних плит - не рідше 1 разу на 6 місяців при цегляних і комбінованих (цегляні і азбестоцементні, цегляні і керамічні) димоходах і не рідше 1 разу на рік - при металевих (з товщиною стінки не менше 3 мм), азбестоцементних, гончарних, а також димоходів, виконаних із спеціальних блоків жаростійкого бетону. Періодичність перевірок існуючих димоходів з перетином, меншим за перетин димовідвідного патрубка газового приладу, - не рідше 1 разу на 2 місяці.

Вентиляційні та димові канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно.

При цьому перевіряється :

-  відповідність їх будови і застосованих матеріалів вимогам будівельних норм та правил, встановлених чинним законодавством України;

- прохідність каналів (відсутність засмічення і наявність нормальної тяги);

- герметичність і відокремленість;

- наявність і справність протипожежних переділок від горючих конструкцій;

- справність і правильність розташування оголовка відносно даху і розміщених поблизу споруд і дерев з урахуванням зони вітрового підпору;

- відсутність сажі і смоли на внутрішніх поверхнях і тріщин - на зовнішніх.


2.8. Технічне обслуговування систем протипожежної автоматики та димовидалення

2.8.1. Будівлі, приміщення та споруди повинні обладнуватися зазначеними установками відповідно до чинного законодавства, які в установленому порядку узгоджені з органами державного пожежного нагляду.

2.8.2. Не менше одного разу на місяць проводиться випробування систем протидимового захисту з увімкненням вентиляторів (ручним способом або від пожежних сповіщувачів), про що складається акт.

2.8.3. Для підтримання систем протидимової вентиляції у працездатному стані виконуються:

- перевірка стану вентиляторів, виконавчих механізмів, положення клапанів, заслонок; наявність замків та пломб на щитах електроживлення автоматичних пристроїв, захисного засклення на кнопках ручного пуску- щотижня; 

- очищення від бруду та пилу (у зимовий час - від обледеніння) вентиляційні решітки, клапани, виконавчі механізми, плавкі замки, кінцеві вимикачі; регулювати натяг пасів трансмісії вентиляційних агрегатів, усувати несправності електричних пристроїв, вентиляційних установок, порушення цілості повітроводів та їх з'єднань- за необхідністю.

2.8.4. Технічне обслуговування здійснює виконавець послуг, або організації, які мають ліцензію на право виконання цих робіт.

2.9. Поточний ремонт

2.9.1 За рахунок тарифу

2.9.1.1. За рахунок тарифу  послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкової території виконуються роботи з поточного ремонту,  пов’язані з підготовкою до сезонної експлуатації, ліквідація аварійних ситуацій та усунення непередбачених пошкоджень .

2.9.1.2. Перелік робіт, включених до річного плану поточного ремонту, що пов’язані з підготовкою до сезонної експлуатації:

- скління вікон сходових клітин, техповерхів, горищ, машинних приміщень;

- ремонт вікон сходових клітин, техповерхів, горищ, машинних приміщень;

- ремонт вхідних дверей в під’їзді, техпідпілля, електрощитові, машинні приміщення та до інших технічних приміщень будинку;

- ремонт дверей виходів на горища, техповерхи;

- прочищення зовнішніх водостоків з дахів, жолобів, ринв;

- усунення нещільності водостічних труб, заміна окремих елементів водостічних труб.

 Цей перелік робіт з поточного ремонту розробляється виконавцем послуг по кожному будинку та узгоджується з представником мешканців будинку.

2.9.1.3. Роботи з підготовки до сезонної експлуатації  проводяться протягом року, відповідно до розроблених заходів та  графіку.

2.9.1.4. Ліквідація аварійних ситуацій передбачає виконання робіт по запобіганню руйнації конструктивних елементів жилих будинків, погіршення їх цілісності, внаслідок чого можливе виникнення загрози для життя та здоров’я мешканців, підтримання несучої спроможності конструкцій та експлуатаційних характеристик внутрішньобудинкових мереж і систем..

        2.9.1.5. Проведені ремонтні роботи (окрім аварійних) жилого будинку підлягають прийманню представниками власника будинку,  виконавця робіт, з залученням (за наявності та згоди) представника мешканців будинку.

2.9.1.6. Ремонтні роботи виконуються в межах фактично отриманих коштів від мешканців будинку за рахунок сплати послуги з утримання будинку та прибудинкової території

2.9.1.7. Усунення непередбачених пошкоджень здійснюється виконавцем послуги після проведення огляду та складання акту.

2.9.2. За рахунок бюджетних коштів та додаткових  джерел фінансування:

2.9.2.1. За рахунок бюджетних коштів та додаткових джерел фінансування (гранти, фінансова допомога, участь власників будинку тощо) виконуються роботи з поточного ремонту, які не мають аварійний характер та  не належать до переліку робіт, що виконуються за рахунок тарифу, а саме:


- заміну запірної арматури внутрішньобудинкових систем будинку; 


- заміну окремих ділянок, деталей та фасонних частин трубопроводів;

    - частковий ремонт покрівель; 

     - ремонт елементів зовнішнього упорядження, що розміщені на закріпленій в установленому порядку прибудинковій території (в тому числі спортивні, дитячі та інші майданчики), за наявності обладнання;

     - частковий ремонт цоколя;

     - ремонт місць примикання відмостки до цоколя будинку;

     - ізоляція трубопроводів;

     - ремонт насосів водопостачання, опалення;

     - ремонт під’їздів, фасадів, сходових клітин та інше.

 Також за рахунок бюджетних коштів та додаткових джерел фінансування також можуть виконуватись роботи наступного характеру:

- знесення та санітарне обрізування дерев на омолодження;

- прибирання підвалів, технічних поверхів та покрівель;

- періодична повірка, обслуговування та ремонт загально будинкових приладів обліку води та теплової енергії;

2.9.2.2. Перелік та обсяг даних робіт доводиться до відома представника мешканців багатоквартирного будинку.

2.9.3. У разі накопичення на будинку позитивної різниці між фактично сплаченими споживачами коштами за утримання будинку і споруд та прибудинкової території та фактичними витратами виконавця на надання послуг, виконавець може, за погодженням з представником мешканців багатоквартирного будинку, виконати інші види робіт з поточного ремонту, передбачені чинним законодавством України.

2.9.4. Після проведення поточного ремонту виконавцем послуг складається акт виконаних робіт, з яким ознайомлюється представник мешканців багатоквартирного будинку.

2.9.5. Перелік робіт капітального характеру та їх об’єм формується виконавцем послуг наприкінці поточного року на основі технічних оглядів житлових будинків, та корегується протягом року за необхідності.

2.10. Освітлення міст загального користування та підкачування води

2.10.1. Для забезпечення технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж

проводяться технічні огляди електромереж, силових установок, автоматичних вимикачів електроосвітлення тощо, фахівцями виконавця послуг згідно з графіком.

2.10.2 Споживання електроенергії для освітлення місць загального користування (сходові клітини, надпід’їздне  освітлення) визначається за фактичною кількістю використаної електроенергії згідно показників приладів обліку. 

2.10.3  В разі відсутності приладу для обліку електроенергії обсяг спожитої електроенергії  визначається згідно правил користування електричною енергією.

2.10.4  Споживання електроенергії для підкачування води (за наявності обладнання) визначаються за фактичною кількістю використаної електроенергії згідно показників приладів обліку. 

2.11. Електропостачання ліфтів

2.11.1. У жилих будинках ліфти використовуються для обслуговування пасажирів та для перевезення майна мешканців багатоповерхових будинків.

2.11.2.  Витрати з електропостачання визначаються за фактичною кількістю використаної електроенергії при роботі ліфтів будинку.

2.12. Система технічного огляду жилих будинків

         Система технічного огляду жилих будинків включає проведення планових та позапланових оглядів.

         2.12.1.Планові огляди жилих будинків розподіляються на загальні ( сезонні) та профілактичні.

         Загальні огляди передбачають комплексне обстеження комісією конструктивних елементів будинку, а також їх зовнішнього благоустрою з метою визначення технічного і санітарного стану, виявлення несправностей і прийняття рішень щодо їх усунення, а також визначення готовності будинків до експлуатації в наступний період та проводяться з періодичністю два рази на рік.

         2.12.2. Основним завданням загального огляду будинків є визначення обсягу робіт з підготовки жилих будинків до сезонної експлуатації.

         2.12.3. Загальний  огляд здійснюється комісією, до складу якої входять відповідні спеціалісти виконавця послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. У разі необхідності, до складу комісій можуть включатися спеціалісти-експерти проектних інститутів та спеціалізованих організацій. Представники мешканців багатоквартирного будинку можуть брати участь у проведенні загальних оглядів.

         2.12.4. Профілактичні огляди жилих будинків та їх  конструктивних елементів здійснюються відповідними спеціалістами виконавця послуг щоденно.

         2.12.5. При профілактичних оглядах здійснюється контроль за виконанням власниками, наймачами (орендарями) умов договору. У разі необхідності власникам, наймачам (орендарям) рекомендується виконати роботи з ремонту жилих приміщень чи обладнання, які відносяться до їх обов’язків.

         2.12.6. На підставі проведеного обстеження складається акт, який підписується усіма членами комісії та результати, виявлені у процесі загального огляду, а також технічний стан елементів жилого будинку фіксуються в журналі обліку результатів огляду.

         2.12.7. На підставі актів оглядів в місячний термін:

         а) складається перелік заходів і обсягів робіт, необхідних для підготовки будинку і його інженерного обладнання до сезонної експлуатації;

б) уточнюються обсяги робіт, а також виявляються несправності й ушкодження, усунення яких потребує ремонту, про що надається інформація представникові мешканців будинку;

         в) перевіряється готовність (за результатами осіннього огляду) кожного будинку до експлуатації в осінньо-зимових умовах.

         2.12.8. Позаплановий огляд жилих будинків

         Позапланові огляди передбачають огляд окремих елементів будинку або приміщень після злив, ураганних вітрів, сильних снігопадів, повеней та інших явищ стихійного характеру, що викликають ушкодження окремих елементів будинків, а також у разі аварій на зовнішніх комунікаціях чи при виявленні деформації конструкцій і несправності інженерного обладнання, що порушують умови нормальної експлуатації.

         Позапланові огляди проводяться комісією або окремими працівниками виконавця послуг та представником мешканців багатоквартирного будинку (за наявністю та згодою) у залежності від обсягу та характеру пошкоджень, що виникли. За результатами огляду складається відповідний акт.

         2.12.9. Відповідним спеціалістом виконавця послуг щоденно проводяться огляди технічного стану будинку, контролюється виконання проведених робіт. Виконання, об’єм, кількість проведених робіт затверджуються спеціалістом виконавця послуг.


3. Порядок надання послуг з утримання будинків та


прибудинкових територій

         3.1. Споживач зобов’язаний укласти договір про надання послуги з виконавцем, визначеним згідно чинного законодавства.

         3.2. Відсутність договору про надання житлово-комунальних послуг не може бути підставою для звільнення від оплати послуг в повному обсязі.

         3.3. Перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій визначається власником жилого будинку згідно рішення органу місцевого самоврядування, договору з власником квартири (квартиронаймачем) та цих Правил.

         Перелік послуг, що входять до тарифу з утримання жилих будинків та прибудинкових територій визначено в таблиці.

№,


з/п

Перелік послуг

1.

Прибирання прибудинкової території

2.

Прибирання сходових клітин

3.

Технічне обслуговування ліфтів

4.

Обслуговування систем диспетчеризації

5.

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем (гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації)

6.

Дератизація

7.

Дезінсекція

8.

Обслуговування димовентиляційних каналів

9.

Технічне обслуговування систем протипожежної автоматики та димовидалення

10.

Поточний ремонт

11.

Освітлення міст загального користування та підкачування води

12.

Електропостачання ліфтів

4. Користування приміщеннями житлових будинків

         4.1. Користування приміщеннями житлових будинків здійснюється згідно свідоцтва на право власності або договору найму (оренди).

         4.2. Користування приміщеннями житлових будинків здійснюється згідно чинного законодавства.

         4.3. Споживач зобов’язаний  забезпечити доступ до мережі, арматурно-розподільчих систем представникам виконавця за наявності у них відповідного посвідчення:

         -  для ліквідації аварій – цілодобово;

         - для проведення технічних та профілактичних оглядів, зняття контрольних показників засобів обліку тощо - за потреби.

         4.4. У невідкладних випадках, пов’язаних з урятуванням людей та  майна може бути здійснене проникнення до житла та іншого володіння споживача для проведення в них огляду та ліквідації аварій без отримання згоди споживача (несанкціонований доступ) згідно чинного законодавства.

  4.5. Переобладнання і перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень дозволяється робити після одержання дозволу виконавчого комітету міської ради відповідно до чинного законодавства.

4.6. Перепланування житлових та нежитлових приміщень у будинках, що погіршує умови експлуатації і проживання всіх або окремих громадян у будинку або квартири, не  допускається.


5. Взаємодія виконавця послуг з представником мешканців


багатоквартирного будинку (при наявності)

            5.1. Взаємодія виконавця послуг з представником мешканців багатоквартирного будинку відбувається через відповідального спеціаліста, призначеного виконавцем послуг.

            5.2. Представник мешканців будинку ознайомлюється з графіками, планами, обсягами необхідних ремонтних робіт в межах будинку у відповідальної особи виконавця послуг впродовж 2-х тижнів  першого місяця поточного кварталу (один раз на квартал).  

            5.3.  Представник мешканців будинку ознайомлюється з періодичністю та графіком надання послуг з прибирання прибудинкової території та під’їздів (у разі наявності послуги) у відповідальної особи, призначеної виконавцем послуг, згідно визначеної та затвердженої дислокації територіального розташування будинку (за необхідності).

            5.4. Виконавець послуг залучає представника мешканців багатоквартирного будинку (за згодою) до:

- проведення загальних оглядів та ознайомлює з результатами оглядів під підпис;

- формування плану поточного ремонту;

- зняття показань загальнобудинкових лічильників комунальних ресурсів (теплопостачання та водопостачання);

- організації проведення спільних заходів (в т.ч. суботників) по утриманню житлового будинку та прибудинкової території;

- взаємодії при розгляді проблемних питань по будинку.

5.5. Виконавець послуг ознайомлює представника мешканців багатоквартирного будинку (під підпис) з переліком та обсягом виконаних ремонтних робіт в житловому будинку та інших робіт з утримання будинку та прибудинкової території до кінця поточного місяця. У разі незгоди з переліком та обсягом виконаних робіт з утримання будинку представник мешканців багатоквартирного будинку спільно з відповідальною особою виконавця послуг у триденний термін складає Акт-претензію про ненадання або надання послуг не в повному обсязі та підписує його. Надходження письмового акту - претензії від споживачів у разі позитивного результату його розгляду є підставою для проведення перерахунку вартості послуг згідно чинного законодавства.

         5.6. Виконавець послуг враховує надані представником мешканців будинку пропозиції щодо формування планів виконання ремонтних робіт та інших заходів на будинку, інформує його про вартість, обсяг, термін виконання (в разі необхідності) в проведенні даних робіт.

          5.7. Представник мешканців багатоквартирного будинку, в рамках взаємодії з виконавцем послуг (за необхідності):

          - залучає спеціаліста виконавця послуг до позапланових оглядів;

          - залучає представника виконавця послуг для участі у зустрічі з мешканцями будинку;

          - надає протокол, графіки та періодичність виконання прибирання прибудинкової території та під’їздів (у разі виконання послуги самостійно згідно п.п. 2.1.7. та 2.2.2. даних Правил).

         5.8. Представник мешканців багатоквартирного будинку  доводить до відома мешканців будинку та власників нежитлових приміщень інформацію про необхідність проведення ремонтних робіт, фінансування яких потребує інших джерел фінансування.

5.9.  Перерахунок за послуги, що були надані не в повному обсязі, або не надані взагалі проводиться згідно чинного законодавства.

5.10. Копія протоколу про обрання представника мешканців багатоквартирного будинку з підписами мешканців надається виконавцю послуг.

5.11. Взаємодія виконавця послуг та представника мешканців багатоквартирного будинку відбувається згідно цих Правил, Положення про представника мешканців багатоквартирного будинку м.Запоріжжя та згідно чинного законодавства України.

5.12. Взаємодія виконавця послуг з ОСББ, ЖБК та ОСН відбувається згідно чинного законодавства України.

5.13. Взаємодія виконавця послуг з власником приміщення, будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків  і  споруд відбувається згідно Договору про надання послуг з утримання будинку і споруд та прибудинкової території, а також згідно чинного законодавства України.

Секретар міської ради                                                         Р.О.Таран

________________________________________________________________________________


ЗАТВЕРДЖЕНО


Рішення міської ради


_____________№______


ПРИМІРНИЙ ДОГОВІР


про надання послуг з утримання будинку і споруд  та


прибудинкової  території

м. Запоріжжя                                                                         «__» __________ 20__р.

Міське комунальне підприємство «Основаніє» (скорочено – МКП «Основаніє») в особі _________________________________,  що діє на підставі

                                     (посада, прізвище, ім’я, по батькове)

_______________________ (далі – виконавець), з однієї сторони, і

(найменування документу)

____________________________________________, що є власником (наймачем)

            (прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи)

квартири (житлового приміщення в гуртожитку) (далі  -  споживач),  з  іншої  сторони,  уклали цей договір про таке:


1. Предмет договору

1.1. Предметом цього договору є забезпечення виконавцем надання послуг з утримання будинку і споруд  та  прибудинкової  території (далі -  послуги)  у  житловому  будинку  за адресою:  м. Запоріжжя, вул. ________________ будинок № ______ квартира № _______, а споживачем  -  забезпечення  своєчасної  оплати  таких послуг за встановленим тарифом у строк та  на  умовах,  що передбачені  цим договором.

1.2. Виконавець надає послуги відповідно до встановленого рішенням органу місцевого самоврядування тарифу, його структури, періодичності та строків надання послуг, копія якого додається до цього договору.

1.3. Розмір  щомісячної  плати  за  надані  послуги   на   дату укладення цього договору становить ______________________гривень.

                                                  (прописом)

1.4. Наявність пільг з оплати послуг ______________________________

                                                                     (назва законодавчого акту,

__________________________________________________________________

                               що передбачає пільгу, відсотки прописом)


2. Оплата спожитих послуг

2.1. Розрахунковим періодом є календарний місяць. У разі застосування щомісячної оплати послуг платежі вносяться не пізніше ніж до 20 числа місяця, що настає за розрахунковим.

2.2. Послуги оплачуються в готівковій або безготівковій формі.

2.3. Плата вноситься на поточний рахунок виконавця послуг за наступними реквізитами: ____________________________________________.

2.4. За несвоєчасне внесення плати із споживача може стягуватись пеня в установленому законом розмірі.

2.5. У разі ненадання послуг або надання їх не в повному обсязі, відхилення їх кількісних і якісних показників від нормативних виконавець проводить перерахунок розміру плати відповідно до «Порядку проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі їх ненадання або надання не в повному обсязі», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №970 від 11.12.2013 р.


3. Права та обов’язки сторін

3.1. Споживач має право на:

1) своєчасне отримання послуг належної якості згідно із законодавством;

2) усунення виконавцем виявлених недоліків у наданні послуг у встановлені законодавством строки;

3) зменшення розміру плати за надані послуги у разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості у визначеному законодавством порядку;

4) відшкодування збитків, заподіяних його майну та (або) приміщенню, шкоди, заподіяної його життю чи здоров’ю внаслідок ненадання послуг або надання послуг неналежної якості;

5) своєчасне отримання від виконавця інформації про перелік послуг, структуру тарифу, загальну суму місячного платежу, норми споживання, режим надання послуг, їх споживчі властивості тощо;

6) проведення перевірки кількісних та якісних показників надання послуг в установленому чиним законодавством  порядку;

7) зменшення розміру плати за перевищення строків проведення ремонтно-профілактичних робіт та отримання компенсації за перевищення встановлених строків проведення аварійно-відбудованих робіт у розмірі, встановленому чиним законодавством;

8) внесення за погодженням з виконавцем у договір змін та доповнень, що впливають на розмір плати за послуги.

9) інформувати виконавця про виявлення несправностей конструктивних елементів будинку, інженерних мереж та на прибудинковій території.

3.2. Споживач зобов’язаний:

1) оплачувати послуги в установлений цим договором строк;

2) своєчасно інформувати виконавця про виявлення несправностей інженерних мереж та конструктивних елементів:

- квартири (кімнати, нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку), яке належить йому на праві);

- будинку;

- на прибудинковій території;

- місць загального користування;

3) дотримуватися санітарно-гігієнічних і протипожежних правил, інших вимог діючого законодавства в квартирі, будинку та на прибудинковій території;

4) забезпечувати безперешкодний доступ представників виконавця за наявності у них відповідного посвідчення до мережі, арматури та розподільних систем з метою:

- ліквідації аварій - цілодобово;

- встановлення і заміни санітарно-технічного та інженерного обладнання, проведення профілактичного огляду - згідно з вимогами нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг;

5) у разі несвоєчасного внесення платежів сплачувати пеню у розмірі, встановленому законом;

6) проводити за рахунок власних коштів ремонт квартири (житлового приміщення у гуртожитку), нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку), яке належить йому на праві власності або праві користування;

7) своєчасно вживати заходів до усунення пов'язаних з отриманням послуг неполадок, що виникли з власної вини;

8) дотримуватися вимог житлового і містобудівного законодавства щодо проведення ремонту, реконструкції та переобладнання приміщень або їх частин, не допускати порушення законних прав та інтересів інших учасників відносин у сфері житлово-комунальних послуг;

9) своєчасно проводити підготовку квартири , житлового приміщення у гуртожитку, нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку, яке належить йому на право власності або праві користування) та технічного обладнання  у цих приміщеннях до експлуатації в осінньо-зимовий період;

10) поінформувати у десятиденний строк виконавця про втрату права на пільги.

3.3. Виконавець має право:

1) вимагати від споживача дотримання вимог правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, експлуатації житлових та нежитлових приміщень у житлових будинках (гуртожитках), санітарно-гігієнічних і протипожежних правил та інших нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг;

 2) доступу, зокрема несанкціонованого, у квартиру (житлове приміщення у гуртожитку), нежитлове приміщення у житловому будинку (гуртожитку) споживача для ліквідації аварії відповідно до встановленого законом порядку, усунення неполадок санітарно-технічного та інженерного обладнання, його встановлення і заміни, проведення технічного і профілактичного огляду;

3) нараховувати у разі несвоєчасного внесення споживачем плати за надані послуги пеню у розмірі, встановленому законом;

4) вимагати від споживача своєчасного проведення робіт з усунення пов'язаних з отриманням послуг неполадок, що виникли з вини споживача, або відшкодування вартості зазначених робіт;

5) вносити в договір за погодженням зі споживачем зміни та дополнения, що впливають на розмір плати за послуги.

3.4. Виконавець зобов’язаний:

1) забезпечувати своєчасне надання послуг належної якості згідно з законодавством України та рішеннями органів місцевого самоврядування;

 2) подавати споживачеві в установленому законодавством порядку необхідну інформацію про перелік послуг, структуру тарифу, загальну суму місячного платежу, норми споживання, режим надання послуг, їх споживчі властивості тощо;

3) утримувати будинок, внутрішньобудинкові мережі, прибудинкову територію в належному санітарно-технічному стані, здійснювати їх технічне обслуговування та ремонт відповідно до вимог нормативних документів та рішень органів місцевого самоврядування, вживати своєчасних заходів до запобігання аварійним ситуаціям та їх ліквідації, усунення порушень щодо надання послуг в установлені законодавством строки;

4) розглядати у визначений законодавством строк претензії та скарги споживача і проводити відповідний перерахунок розміру плати за послуги в разі їх ненадання, надання не в повному обсязі, зниження кількісних і якісних показників відповідно до «Порядку проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі їх ненадання або надання не в повному обсязі», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №970 від 11.12.2013 р.

5) сплачувати споживачеві компенсацію за перевищення встановлених строків проведення аварійно-відбудовних робіт відповідно до методики, затвердженої центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства;

6) в місячний термін з моменту введення в дію нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг ознайомлювати споживача з їх змістом;

7) проводити в строки згідно чинного законодавства за рахунок власних коштів роботи з усунення неполадок, пов'язаних з наданням послуг, що виникли з його вини;

8) відшкодовувати споживачеві збитки, завдані його майну та (або) приміщенню, шкоду, заподіяну життю чи здоров'ю споживача внаслідок ненадання послуг або надання послуг неналежної якості;

 9) здійснювати контроль за технічним станом будинку (гуртожитку), інженерного обладнання та місць загального користування в будинку (гуртожитку) та  прибудинкової території згідно вимог чинного законодавства;

10) до початку опалювального сезону проводити підготовку житлового будинку (гуртожитку) та його технічного обладнання до експлуатації в осінньо-зимовий період.

     11) забезпечити  виконання  порядку доведення до споживачів інформації про загальний розмір тарифу (з податком на додану вартість) для кожного конкретного будинку; перелік послуг, що входять до складу послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаватимуться в кожному конкретному будинку, та їх вартість; періодичність та строки надання послуг; обґрунтування причин зміни тарифу (зазначення розміру діючого тарифу та відсотка відшкодування затвердженим тарифом собівартості, планового економічно обґрунтованого тарифу, дати, коли тариф востаннє переглядався, причин перегляду тарифу, визначення відсотка зростання основних складових тарифу (заробітної плати, електроенергії, матеріалів), визначення відсотка підвищення тарифу тощо); іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання та/або органом місцевого самоврядування згідно вимог чинного законодавства.

         12) знайомить  споживача з додатковими послугами,  які  надаються  виконавцем (за зверненням).


4. Відповідальність сторін

4.1. Споживач несе відповідальність згідно із законом за:

1) недотримання вимог нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг та рішень органів місцевого самоврядування.

2) несвоєчасне внесення платежів за послуги шляхом сплати пені;

3) порушення визначених цим договором зобов’язань.

4.2. Виконавець несе відповідальність згідно із законом за:

1) недотримання вимог нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг та рішень органів місцевого самоврядування

2) неналежне надання або ненадання послуги, що призвело до заподіяння збитків майну та (або) приміщенню споживача, шкоди його життю чи здоров'ю, шляхом відшкодування збитків;

3) зниження кількісних і якісних показників послуг або перевищення строків проведення ремонтно-профілактичних робіт шляхом зменшення розміру плати. Якість надання послуг визначається відповідно до затвердженої органом місцевого самоврядування структури тарифу, періодичності та строків надання послуг;

4) перевищення встановлених строків проведення аварійно-відбудовних робіт шляхом виплати споживачеві компенсації в установленому законодавством розмірі, ___ відсотка щомісячної плати за послугу за кожну добу її ненадання;

5) порушення зобов'язань, визначених цим договором.

            4.3.  Точками розподілу, в яких здійснюється передача послуг від виконавця споживачеві у багатоквартирному будинку є -

-  з централізованого опалення – трійник (врізка) у стояк системи опалення до  внутрішньо квартирної  мережі;

-  з постачання холодної та гарячої води -  трійник (врізка)  у стояк системи холодного та гарячого водопостачання до  внутрішньо квартирної  мережі;

-  з  водовідведення -  трійник (врізка) у стояк  системи водовідведення до  внутрішньо квартирної  мережі.

-  з  електропостачання  - від віхідних  з”єднань  квартирного приладу обліку  єнергопостачання;

-  з газопостачання  - після   запірної арматури на  відгалудженні від стояка у квартирі споживача. 

4.4. Споживач  самостійно утримує всі внутрішньо квартирні мережі, які  починаються з трійника (врізки) у стояк внутрішньоквартирної мережі, та підтримує їх у  належному технічному стані.


5. Порядок розв’язання спорів

5.1. У разі порушення виконавцем умов цього договору споживачем та представником виконавця складається акт-претензія із зазначенням у ньому строків, виду порушення, кількісних і якісних показників послуг тощо.

Представник виконавця повинен з'явитися за викликом споживача для підписання акта-претензії не пізніше ніж протягом двох робочих днів.

У разі неприбуття представника виконавця у визначений цим договором строк або необґрунтованої відмови від підписання акт-претензія вважається дійсним, якщо його підписали не менш як два інших споживачі.

5.2. Акт-претензія подається виконавцеві, який вирішує протягом трьох робочих днів питання щодо проведення перерахунку платежів або надає споживачеві обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензій.

5.3. Спори між сторонами розв'язуються шляхом проведення переговорів або у судовому порядку.


6. Форс-мажорні обставини

6.1. Сторони звільняються від відповідальності за цим договором у разі настання непереборної сили (дії надзвичайних ситуацій техногенного, природного або екологічного характеру), що унеможливлює надання та оплату послуг відповідно до умов цього договору.


7. Строк дії договору

7.1. Цей договір набирає чинності з моменту його підписання  і діє до «__»________ 20 __ року.

У разі коли за місяць до закінчення дії цього договору однією із сторін не заявлено у письмовій формі  про  розірвання  договору або  необхідність  його  перегляду,  цей договір вважається щороку продовженим.

7.2. Цей договір може бути розірваний достроково у разі:

- переходу права власності (користування) на квартиру  (житлове приміщення у гуртожитку) до іншої особи;

- невиконання його сторонами умов цього договору.

7.3. Цей договір складено у  двох  примірниках,  один  з  яких зберігається у споживача, другий - у виконавця.

7.4. Невід’ємним додатком до цього договору є:

- встановлені рішеннями органів місцевого самоврядування тарифи, їх структура, періодичність та строки надання послуг;

- правила користування приміщеннями житлових будинків;

- граничні строки усунення невідкладної ліквідації виявлених несправностей в будинках.


8. Інші умови

8.1. Будь-які зміни і доповнення до цього договору, повинні бути здійснені в письмовому вигляді і підписані уповноваженими на те представниками сторін.

8.2. У випадках, не передбачених цим договором, застосовується законодавство України.

8.3. Усі суперечки та розбіжності, які можуть виникнути з цього договору, сторони будуть прагнути вирішувати шляхом переговорів.

8.4. У разі, якщо зазначені спори та розбіжності не можуть бути вирішені шляхом переговорів, вони підлягають вирішенню в судовому порядку відповідно до чинного законодавства.


9. Адреса і підписи сторін

                        Виконавець:                                         Споживач:

_______________________________    _______________________________

    (прізвище, ім'я та по батькові)                 (прізвище, ім'я та по батькові)

_______________________________    _______________________________

            (адреса)                                                     (адреса)

_______________________________    _______________________________

     (номер телефону)                                    (номер телефону)

_______________________________    _______________________________

            (підпис)                                                     (підпис)

М.П.

Секретар міської ради                                                                  Р.О.Таран

________________________________________________________________________________


ЗАТВЕРДЖЕНО


Рішення міської ради


_____________№______


ПОЛОЖЕННЯ


про представника мешканців багатоповерхового будинку  комунальної власності м. Запоріжжя


1. Загальні положення

1.1. У цьому Положенні наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

Представник мешканців багатоквартирного будинку – особа, що зареєстрована та мешкає у будинку, яка представляє інтереси та волевиявлення мешканців будинку для здійснення взаємодій з обслуговуючими комунальними підприємствами.

Комунальні підприємства – суб'єкти господарювання, предметом діяльності яких є надання житлово-комунальних послуг споживачу відповідно до умов договорів.

1.2. Представник мешканців багатоквартирного будинку обирається по кожному багатоквартирному житловому будинку міста (окрім будинків де створено ОСН, ОСББ, ЖБК) з метою залучення населення до взаємовідносин з житлово-комунальними організаціями по забезпеченню збереження житлового фонду і дотриманню технічних та санітарно-гігієнічних норм при утриманні і експлуатації будинків, споруд та прибудинкових територій, для здійснення контролю з боку мешканців будинку за відповідністю житлово-комунальних послуг їх кількісним та якісним показникам визначених в договорах про надання житлово-комунальних послуг.

1.3. Представник мешканців багатоквартирного будинку здійснює свою діяльність в межах повноважень, визначених цим Положенням, та відповідно до вимог чинного законодавства України.


2. Обрання та переобрання представника мешканців


багатоквартирного будинку

2.1 Представник мешканців багатоквартирного будинку  обирається (та переобирається) із зареєстрованих та постійно проживаючих мешканців будинку наступним чином:

- на загальних зборах мешканців будинку,

- шляхом письмового опитування,

- на конференції мешканців будинку,

які організовуються відповідною районною адміністрацією міської ради або за ініціативою мешканців будинку (не менше трьох мешканців) з обов’язковим оформленням відповідного протоколу зборів (Додаток № 1), протоколу письмового опитування (Додаток № 2), протоколу конференції (Додаток № 3).

2.2. Загальні збори є чинними, якщо на них присутні представники понад 50 відсотків квартир та нежитлових приміщень. Рішення загальних зборів приймаються простою більшістю голосів від присутніх на зборах шляхом відкритого голосування. Право голосу мають громадяни, що зареєстровані, постійно мешкають у будинку та старші 18 років. Протокол зборів про обрання представника мешканців багатоквартирного будинку  з підписами мешканців передається до відповідної районної адміністрації міської ради.

2.3. Письмове опитування по обранню представника мешканців багатоквартирного будинку проводиться серед всіх представників мешканців будинку з заповненням підписного листа, який є обов’язковим додатком до протоколу про письмове опитування. Результат письмового опитування має чинність у разі набрання кандидатом у представники мешканців багатоквартирного будинку 51% голосів від загальної кількості представників квартир та нежитлових приміщень.

2.4. Конференція по обранню представника мешканців багатоквартирного будинку проводиться по аналогії з проведенням загальних зборів (п.2.2 цього Положення). Представництво на конференцію  визначається мешканцями будинку, але не менше ніж один представник на три мешканця, що зареєстровані та постійно проживають у будинку та не більше ніж один представник на 20 мешканців у будинках з кількістю мешканців, що зареєстровані та проживають у будинку більше 200 людей. Представництво оформлюється протоколом на кожного представника, які додаються до протоколу проведення конференції.

2.5. Відповідна районна адміністрація на протязі тижня з моменту отримання відповідного протоколу проводить перевірку легітимності загальних зборів, письмового опитування чи конференції та їх рішень.

2.6. Після закінчення перевірки  відповідна районна адміністрація міської ради протягом тижня письмово надає інформацію про обрання представника мешканців багатоквартирного будинку до комунальних підприємств та департаменту житлово-комунального господарства міської ради.

2.7. Представник мешканців багатоквартирного будинку обирається терміном на 1 (один) рік. У разі визнання мешканцями будинку річного звіту представника мешканців багатоквартирного будинку про виконання робіт на загальних зборах (конференції, письмового опитування) задовільним, то термін повноважень подовжується на наступний рік. Протокол загальних зборів (конференції, письмового опитування) з даними річного звіту та результатами виборів представника мешканців багатоквартирного будинку протягом 10 днів передається до відповідної районної адміністрації.

2.8. Ініціювати питання в проведенні зборів, конференції або письмового опитування мешканців щодо переобрання представника мешканців багатоквартирного будинку  може:

- відповідна районна адміністрація, в випадках передбачених цим положенням;

- мешканці відповідного житлового будинку та представники нежитлових приміщень (не менше 10%  від загальної кількості мешканців, що зареєстровані та проживають у будинку).

2.9. Протокол загальних зборів (конференції, письмового опитування) складається у трьох примірниках, які підписуються головою та секретарем зборів (конференції, письмового опитування), і надсилаються по одному примірнику до відповідної районної адміністрації міської ради та до департаменту житлово-комунального господарства міської ради, один примірник протоколу зберігається у представника мешканців багатоквартирного будинку.

2.10. Представник мешканців багатоквартирного будинку звітує про свою діяльність на загальних зборах (конференції) мешканців будинку не рідше одного разу на квартал (також письмово повідомляє мешканців шляхом розміщення інформації на під’їздах протягом кварталу).

2.11. Представник мешканців багатоквартирного будинку може скласти покладені на нього повноваження у наступних випадках:

- за станом здоров’я;

- за неможливістю виконувати надалі свої зобов’язання за особистими обставинами непереборної сили (зміна місця проживання, з-за робочих обставин та тому подібне);

- за власним бажанням;

та письмово повідомивши про це відповідну районну адміністрацію.

                          2.12. Після закінчення терміну повноважень представника мешканців багатоквартирного будинку за бажанням мешканців та за ініціативи департаменту житлово-комунального господарства міської ради у будинку створюється ОСББ відповідно до чинного законодавства.


3. Обов’язки представника мешканців багатоквартирного будинку

3.1. Здійснювати контроль кількості та якості отриманих житлово-комунальних послуг по будинку у відповідності до договірних умов та правил надання послуг у сфері житлово-комунального господарства.

3.2. Надавати пропозиції до комунальних підприємств щодо формування планів виконання ремонтних робіт та інших заходів на будинку.

3.3. Доводити до мешканців вимоги обслуговуючих комунальних підприємств, правил проживання у багатоквартирному будинку, використовування місць спільного користування та прибудинкової території (згідно чинного законодавства та рішень органів місцевого самоврядування).

3.4. У разі звернення мешканців будинку, інформувати їх про виконані комунальними підприємствами роботи, їх якість та вартість, а також надавати іншу інформацію, отриману від комунальних підприємств, департаменту житлово-комунального господарства міської ради та інших установ і організацій.

3.5. Ініціювати збори (конференції) з мешканцями будинку, на яких обговорювати проблемні питання щодо утримання будинку з оформленням протоколів, та доводити вимоги мешканців до керівництва комунальних підприємств.

3.6. Приймати участь в організації зустрічей з мешканцями житлового будинку щодо прийняття останніми дольової участі в фінансуванні ремонтних робіт.

3.7. Бути присутніми при зніманні показників загально будинкових лічильників комунальних ресурсів (теплопостачання та водопостачання).

3.8. Володіти інформацією щодо вимог нормативно-правових актів з питань виробництва і надання житлово-комунальних послуг, у разі необхідності доводити їх до відома мешканців будинку.

3.9. Організовувати суботники для благоустрою прибудинкової території.

3.10. Приймати участь у складанні актів-претензій про невідповідність фактично наданих житлово-комунальних послуг обслуговуючими підприємствами та підписувати їх згідно ст. 18 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

3.11. Здійснювати нагляд за проведенням загальних оглядів, всіх робіт по будинку та бути ознайомленим (під підпис) з переліком та обсягом виконаних робіт та актами загального огляду.

3.12. Ініціювати заходи, спрямовані на зниження втрат теплової, електричної енергії, газу, води. Спостерігати за збереженням інженерного та технічного устаткування приладів опалювання, освітлення під'їздів, сходових клітин, поштових скриньок, а також утепленням фрамуг, вхідних дверей в під'їздах, підвальних приміщеннях, горищах та інше.

3.13. Організовувати мешканців на громадські роботи з благоустрою, озеленення прибудинкової території, догляду за зеленими насадженнями, будівництва та збереження спортивного устаткування, дитячих майданчиків, місць для відпочинку мешканців, малих архітектурних форм (устаткування для сушки білизни, освітлювальних стовпів, лавок, урн, огорож).

3.14. За вимогою надавати інформацію до комунальних підприємств про утримання мешканцями будинку домашніх тварин. Направляти заявки до відповідної  організації на відлов бродячих тварин.

3.15. Проводити роботу по встановленню гарних добросусідських взаємовідносин між мешканцями будинку.

3.16. Вести та зберігати журнали протоколів загальних зборів (конференцій, письмових опитувань) мешканців.

3.17. Забезпечувати безперервне керівництво будинком (з правом підпису відповідних документів), виконання всіх прав та обов’язків на час своєї відсутності.

3.18. В своїй діяльності керуватися Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України, розпорядженнями міського голови та рішеннями міської ради і виконавчого комітету, прийнятими в межах їх компетенції, виключно рішеннями загальних зборів (конференцій, письмових опитувань) мешканців багатоквартирного будинку, а також цим Положенням.


4. Права представника мешканців багатоквартирного будинку

4.1. Представляти інтереси та права мешканців будинку в усіх підприємствах, установах та організаціях всіх форм власності (комунальних підприємств та інших підприємств, які надають житлово-комунальні послуги).

4.2. Отримувати в установленому порядку від обслуговуючих комунальних підприємств та підприємств, що постачають житлово-комунальні послуги інформацію, довідки про фактичну вартість послуг з утримання будинку і споруд в межах чинного законодавства.

4.3. Вносити пропозиції щодо поліпшення роботи обслуговуючих підприємств, шляхом подання письмових рекомендацій.

4.4. Отримувати (по потребі за запитом) та контролювати виконання заявок мешканців по будинку, що поступили до МЕІЦ 15-80.

4.5. Отримувати від комунальних підприємств та інших підприємств, які надають житлово-експлуатаційні послуги інформацію щодо формування розрахункових тарифів, змін до чинного законодавства в сфері житлово-комунального господарства в строки, встановлені законодавством.

4.6. Проводити збори (конференції) з мешканцями будинку з оформленням протоколів та доводити вимоги мешканців до керівництва комунальних підприємств.

4.7. Проводити роз’яснювальну роботу щодо необхідності своєчасної поточної оплати мешканцями будинку за спожиті житлово-комунальні послуги.

4.8. Надавати комунальним підприємствам інформацію про мешканців, які порушують правила утримання житлових будинків та прибудинкової території, санітарний стан.

4.9. Отримувати посвідчення у відповідної районної адміністрації.

4.10. Отримувати фінансову винагороду за виконання своїх обов’язків (за рахунок бюджетних коштів).


5. Обов’язки комунальних та інших підприємств, що надають житлово-комунальні послуги

5.1. Надавати представнику мешканців багатоквартирного будинку інформацію щодо вартості та формування тарифів, змін до чинного законодавства в сфері житлово-комунального господарства за його вимогою.

5.2. Ознайомлювати (під підпис) з переліком та обсягом виконаних ремонтних робіт в житловому будинку представника мешканців багатоквартирного будинку.

5.3. Залучати представника мешканців багатоквартирного будинку до проведення загальних оглядів житлових будинків з наступним формуванням плану поточного ремонту.

5.4. В своїй діяльності керуватися Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України, розпорядженнями міського голови та рішеннями міської ради і виконавчого комітету, прийнятими в межах їх компетенції, а також цим Положенням.


6. Права комунальних та інших підприємств, що надають


житлово-комунальні послуги

6.1. Залучати представника мешканців багатоквартирного будинку для взаємодії при розгляді проблемних питань по будинку.

6.2. Залучати представника мешканців багатоквартирного будинку для організації спільних заходів (в т.ч. суботників) по утриманню житлового будинку та прибудинкової території силами мешканців та комунальних підприємств.

6.3. Надавати представнику мешканців багатоквартирного будинку за письмовим запитом дані по заборгованності по будинку згідно чинного законодавства.

6.4. Надавати, у разі необхідності, за письмовим запитом представнику мешканців багатоквартирного будинку інформацію по заявкам, що пройшли через МЕІЦ 15-80.

6.5. Сприяти навчанню представників мешканців багатоквартирного будинку.


7. Права та обов’язки органів місцевого самоврядування


(районних адміністрацій міської ради)

                          7.1. Бути ініціатором у проведенні загальних зборів (конференцій, письмових опитувань) по обранню представника мешканців багатоквартирного будинку.

                          7.2. Приймати участь в організації  та роботі зборів (конференцій) мешканців щодо обрання (переобрання) представника мешканців багаквартирного будинку.

                          7.3. Перевіряти легітимність проведених загальних зборів (конференцій, письмових опитувань) щодо обрання (переобрання) представника мешканців багатоквартирного будинку.

7.4. Письмово повідомляти комунальні підприємства та департамент житлово-комунального господарства міської ради про обрання представника мешканців багатоквартирного будинку в термін, згідно п. 2.6. цього положення.

7.5. Ініціювати проведення позачергових зборів мешканців по переобранню представника мешканців багатоквартирного будинку  комунальної власності в разі невиконання ним своїх обов’язків, покладених на нього цим Положенням.

7.6. Зберігати примірник протоколу загальних зборів (конференцій, письмових опитувань) про обрання (переобрання) представника мешканців багатоквартирного будинку згідно чинного законодавства.

7.7. Видавати посвідчення представнику мешканців багатоквартирного будинку (Додаток № 4).


8. Відповідальність

8.1. Керівники комунальних підприємств, органів місцевого самоврядування (районних адміністрацій міської ради) та представник мешканців багатоквартирного будинку  за неналежне виконання покладених на них обов’язків, передбачених цим Положенням, несуть відповідальність у відповідності до чинного законодавства України.

8.2. У разі виникнення конфліктної ситуації між представником мешканців багатоквартирного будинку та комунальними підприємствами - надавачами послуг, за ініціативи департаменту житлово-комунального господарства міської ради створюється комісія для вирішення спору. До складу комісії входять представник департаменту житлово-комунального господарства міської ради, представник мешканців багатоквартирного будинку, представник комунального підприємства, представник відповідної районної адміністрації міської ради. В десятиденний термін спірне питання має бути вирішеним. В іншому випадку конфліктна ситуація вирішується в установленому законодавством України порядку.

Секретар міської ради                                                                  Р.О.Таран


Додаток № 1


до Положення про представника мешканців багатоквартирного будинку 


ПРОТОКОЛ № __


загальних зборів мешканців про обрання (переобрання)


представника мешканців багатоквартирного будинку  №_____


по вул. ___________ у м. Запоріжжі

м. Запоріжжя                                                       «___»__________20__ р.

Присутні:______ мешканців будинку (що мають право голосу).

Всього квартир (нежитлових приміщень) у будинку: ______ (власники яких мають право голосу) або квартиронаймачів (у разі відсутності приватизації).

Голосування відбувається за принципом: «Одна квартира(нежитлове приміщення)- один голос». При наявності кількох співвласників, вважається, що представник діє від імені всіх співвласників.


ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.     Проведення зборів мешканців багатоквартирного будинку №___ по вул.______________.

2.     Обрання голови та секретаря зборів.

3.     Обрання представника мешканців багатоквартирного будинку №___ по вул.______________.


По першому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: Мешканця багатоквартирного будинку ПІБ про проведення зборів мешканців багатоквартирного будинку по вул.___________________.

ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - ____ голосів;

«ПРОТИ»- ___ голосів;

«УТРИМАВСЯ» - ___ голосів.

ВИРІШИЛИ: Провести збори багатоквартирного будинку №___по вул.______________.


По другому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: Мешканця багатоквартирного будинку №___ по вул.__________________ ПІБ про обрання голови та секретаря зборів.

ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - ____ голосів;

«ПРОТИ»- ___ голосів;

«УТРИМАВСЯ» - ___ голосів.

ВИРІШИЛИ: Обрати голову та секретаря зборів ПІБ (секретаря), ПІБ (голови).


По третьому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: мешканця багатоквартирного будинку №___ по вул..________________ПІБ про обрання представника мешканців багатоквартирного будинку.

ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - ____ голосів;

«ПРОТИ»- ___ голосів;

«УТРИМАВСЯ» - ___ голосів.

ВИРІШИЛИ: Обрати  мешканця багатоквартирного будинку №___ по вул. ______________ ПІБ представником мешканців багатоквартирного будинку.

Результати голосування зафіксовані в списку мешканців, які приймали участь в голосуванні по обранню представника мешканців багатоквартирного будинку  (додається).

Голова зборів ______________________

Секретар зборів_____________________


Додаток


до Протоколу загальних зборів мешканців про обрання (переобрання) представника мешканців багатоквартирного будинку


№__ по вул.__________


від «____»__________20__р.


Список


голосування по обранню (переобранню) представника


мешканців багатоквартирного будинку  № _____


по вул. _______________ у м. Запоріжжі

№ п/п

№ квартири,


№№ квартир, від яких делегований учасник конференції

ПІБ. власника


(квартиронаймача)


№ квартири,


нежитлового приміщення, делегата на конференцію

Голосування за / проти

Підпис


голосуючого

Голова зборів ______________________

Секретар зборів_____________________

Секретар міської ради                                                                  Р.О.Таран


Додаток №2


до Положення про представника мешканців багатоквартирного будинку 


ПРОТОКОЛ № __


конференції мешканців про обрання (переобрання)


представника мешканців багатоквартирного будинку  №_______


по вул. _______________ у м. Запоріжжі

м. Запоріжжя                                                      «___»_________20__ р.

Присутні:______ делегатів від мешканців будинку (що мають право голосу).

Всього квартир(нежитлових приміщень) у будинку: ______ (власники яких мають право голосу) або квартиронаймачів(в разі відсутності приватизації).

Всього делегатів від мешканців будинку (що мають право голосу):_______________.

Голосування відбувається за принципом: «Один делегат - один голос».


ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Перевірка представництва делегатів від мешканців будинку (що мають право голосу).

2. Проведення конференції мешканців багатоквартирного будинку №___ по вул.______________.

3. Обрання голови та секретаря конференції.

4. Обрання представника мешканців багатоквартирного будинку   №___ по вул.______________.


По першому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: Делегата від мешканців багатоквартирного будинку ПІБ про протоколи, що делегують повноваження  мешканців багатоквартирного будинку №___  по вул.________________ для участі у конференції.

ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - ____ голосів

«ПРОТИ»- ___ голосів

«УТРИМАВСЯ» - ___ голосів

ВИРІШИЛИ: Визнати повноваження делегатів на конференцію багатоквартирного будинку №___по вул.______________ правомочними. 


По другому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: Делегата від мешканців багатоквартирного будинку ПІБ про проведення конференції мешканців багатоквартирного будинку №___  по вул._____________________.

ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - ____ голосів

«ПРОТИ»- ___ голосів

«УТРИМАВСЯ» - ___ голосів

ВИРІШИЛИ: Провести конференцію багатоквартирного будинку №___по вул.______________ 


По третьому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: Делегата від мешканців багатоквартирного будинку №___ по вул.__________________ ПІБ про обрання голови та секретаря конференції.

ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - ____ голосів

«ПРОТИ»- ___ голосів

«УТРИМАВСЯ» - ___ голосів

ВИРІШИЛИ: Обрати голову та секретаря конференції ПІБ (секретаря), ПІБ (голови)


По четвертому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: Делегата від мешканців багатоквартирного будинку №___ по вул..________________ПІБ про обрання представника мешканців багатоквартирного будинку.

ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - ____ голосів

«ПРОТИ»- ___ голосів

«УТРИМАВСЯ» - ___ голосів

ВИРІШИЛИ: Обрати  мешканця багатоквартирного будинку №___ по вул. ______________ ПІБ представником мешканців багатоквартирного будинку.

Результати голосування зафіксовані в списку делегатів мешканців, які приймали участь в голосуванні по обранню представника мешканців багатоквартирного будинку  (додається).  

Голова зборів ______________________

Секретар зборів_____________________


Додаток


до Протоколу конференції мешканців про обрання (переобрання) представника мешканців багатоквартирного будинку


№__ по вул.__________


від «____»__________20__р.


Список


голосування по обранню (переобранню) представника


мешканців багатоквартирного будинку  № _____


по вул. _______________ у м. Запоріжжі

№ п/п

№ квартири,


№№ квартир, від яких делегований учасник конференції

ПІБ. власника


(квартиронаймача)


№ квартири,


нежитлового приміщення, делегата на конференцію

Голосування за / проти

Підпис


голосуючого

Голова зборів ______________________

Секретар зборів_____________________

Секретар міської ради                                                                  Р.О.Таран


Додаток № 3


до Положення про представника мешканців багатоквартирного будинку 


ПРОТОКОЛ № __


письмового опитування мешканців про обрання (переобрання)


представника мешканців багатоквартирного будинку  №_______


по вул. _______________ у м. Запоріжжі

м. Запоріжжя                                                      «___»_________20__ р.

Всього квартир(нежитлових приміщень) у будинку: ______ (власники яких мають право голосу) або квартиронаймачів(в разі відсутності приватизації).

Всього власників квартир/нежитлових приміщень, мешканців, що зареєстровані та постійно проживають у багатоквартирному будинку, що заповнили підписний лист:_____________

Голосування відбувалося за принципом: «Одна квартира(нежитлове приміщення)- один голос». При наявності кількох співвласників, вважалося, що представник діє від імені всіх співвласників.


ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.                                                          Обрання представника мешканців багатоквартирного будинку   №___ по вул.______________.


По першому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: представника ініціативної групи багатоквартирного будинку №___ по вул. ________ ПІБ про обрання представника мешканців багатоквартирного будинку, що підвів підсумки за голосуванням по підписним листам та оголосив результати

ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - ____ голосів

«ПРОТИ»- ___ голосів

«УТРИМАВСЯ» - ___ голосів

ВИРІШИЛИ: Обрати  мешканця багатоквартирного будинку №___ по вул. _____________ ПІБ представником мешканців багатоквартирного будинку.

Результати голосування зафіксовані в підписним листах по обранню представника мешканців багатоквартирного будинку  (додаються до протоколу).  

Голова зборів ______________________

Секретар зборів_____________________


Додаток


до Протоколу письмового опитування мешканців багатоквартирного будинку м. Запоріжжя №___


по вул.____________


від «____»__________20__р.


Підписний лист


власника квартири /нежитлового приміщення, мешканця, що зареєстрований та постійно проживає в багатоквартирному будинку  № _____


по вул. _______________ у м. Запоріжжі

Відомості про власника/мешканця, що зареєстрований та постійно проживає у багатоквартирному будинку:

ПІБ_________________________________________________________________,

Паспорт: серія____ №______, виданий _________________, дата видачі ______,

Для власника нежитлового приміщення:

Документ, що підтверджує право власності: №________, дата__________, ким виданий_______________________________________________________

Рішення власника квартири/нежитлового приміщення, мешканця, що зареєстрований та постійно проживає в багатоквартирному будинку:

«ЗА» / «ПРОТИ» / «Утримався» - обрати представником мешканців багатоквартирного будинку

ПІБ ____________________________________________.

Я, ПІБ__________________________________________, даю згоду на обробку та оприлюднення моїх персональних даних.

«___» __________ 20__р.                                         (Підпис)

Секретар міської ради                                                                  Р.О.Таран


Додаток № 4


до Положення про представника мешканців багатоквартирного будинку 


Зразок


посвідчення представника мешканців багатоквартирного будинку 


в м. Запоріжжя


      УКРАЇНА 


      ЗАПОРІЗЬКА МІСЬКА РАДА


    РАЙОННА АДМІНІСТРАЦІЯ МІСЬКОЇ      РАДИ ПО __________РАЙОНУ


Посвідчення № ____

Прізвище ______________________

Ім’я  __________________________

По батькові ____________________


ПРЕДСТАВНИК МЕШКАНЦІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ

№ ____ вул. ___________________

Місце для вклеювання фотокартки

                             Посвідчення № ____


Видане         «___» _________20__ р.


Дійсне до     «___» _________20__ р.

Голова районної

адміністрації

міської ради            (підпис)        ПІБ

М.П.

Секретар міської ради                                                         Р.О. Таран

Добавлено: 27-03-2014, 06:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх