У Запоріжжі може з’явитися вулиця Іоанна Павла ІІ

Запорізьким депутатам пропонують перейменувати вулицю Заводску на вулицю Іоанна Павла ІІ.

В пояснювальній записці до проекту рішення зазначається, що відповідна пропозиція була підтримана в результаті громадського обговорення.

 «Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», на виконання протоколу від 18.04.2019 №12 засідання робочої групи з питань міської топоніміки та враховуючи громадські обговорення, Запорізька міська рада

ВИРІШИЛА:

           1. Перейменувати частину вулиці Заводської від вулиці Сєдова до вулиці Лермонтова на вулицю Іоанна Павла ІІ в місті Запоріжжя, схема розташування вулиці Іоанна Павла ІІ у Вознесенівському районі м.Запоріжжя додається.

           2. Внести зміни до Переліку найменувань урбанонімів на території міста Запоріжжя.

           3. Доручити управлінню внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради надіслати дане рішення ДП «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України для включення даної назви до словника Єдиних і Державних реєстрів.

           4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Мішка С.М. та постійну комісію міської ради з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин (Чумаченко І.М.)», - говориться в проекті рішення.

Наступна сесія Запорізької міської ради призначена на 27 листопада.

Довідка: Іоанн Павло ІІ (світське ім'я – Кароль-Юзеф Войтила (18.05.1920– 02.04.2005) римський папа (від 16.10.1978), релігійний і політичний діяч, філософ, теолог, письменник, публіцист. На своєму посту проявив себе невпинним борцем, як проти сталінських ідей, так і проти негативних сторін сучасної капіталістичної системи - політичного і соціального гноблення народних мас. Його публічні виступи на підтримку прав і свобод людини зробили його символом боротьби проти авторитаризму у всьому світі. Іоанн Павло II є автором більше 120 філософських і богословських робіт, 14 енциклік і п'яти книг.
Добавлено: 15-11-2019, 15:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх