Байден оголосив претендентів на ключові посади в Держдепі

Обраний президент США Джо Байден офіційно оголосив номінантів на ключові посади в Державному департаменті. Серед них - ветеранки дипломатичної служби Венді Шерман і Вікторія Нуланд. Про це йдеться в офіційному повідомленні перехідної команди Байдена, передає "Європейська правда".

Завданням нової команди буде "відновити і переосмислити американське лідерство, щоб підтримувати безпеку у нас вдома і за кордоном і реагувати на виклики нашого часу - від інфекційних хвороб до тероризму, Китаю, поширення ядерної зброї, кіберзагроз та зміни клімату".

"Ця різноманітна і видатна команда, яку очолить майбутній держсекретар Блінкен, втілює моє ключове переконання про те, що Америка сильна, коли співпрацює з нашими союзниками .... Я переконаний, що вони використовують свої дипломатичні здібності і досвід, щоб відновити глобальне і моральне лідерство Америки . Америка повертається ", - заявив Джо Байден.

Дослідну дипломатка Венді Шерман висувають на посаду заступника державного секретаря. Раніше вона працювала державним секретарем з політичних питань в адміністрації Обами і була провідною учасницею переговорів щодо угоди з Іраном.

Вікторію Нуланд, дипломата з 32-річним досвідом, може стати заступником державного секретаря з політичних питань. Вона також працювала в адміністрації Обами в ролі помічника державного секретаря з питань Європи та Євразії. Вікторія Нуланд - в "чорному списку" РФ, що передбачає заборону на в'їзд (у відповідь на персональні санкції США проти Росії).

Узра Зею (Uzra Zeya) номінують на заступника з питань громадської безпеки, демократії та прав людини. Вона має понад 20 років дипломатичного досвіду в країнах Близького Сходу, Південної Азії та Європи.

Бонні Дженкінс номінують на роль заступниці з питань контролю за озброєннями і міжнародної безпеки. Вона є досвідченим експертом з питань ядерного озброєння і раніше працювала в профільному агентстві Держдепартаменту - Бюро з міжнародної безпеки і нерозповсюдження ядерної зброї.

Заступником з питань управління та ресурсів номінували Брайана Маккеон. Він був заступником радника з нацбезпеки Джо Байдена-віце-президента в адміністрації Барака Обами, а також був виконавчим секретарем і керівником апарату Ради національної безпеки. До роботи у виконавчій гілці влади, він близько 20 років працював з Джо Байденом в Сенаті, а всього - близько 25 років.

"Цим лідерам довіряють всередині країни і їх поважають в світі. Ці призначення сигналізують про те, що Америка знову готова до того, щоб бути лідером в світі, а не відступати від справ", - відзначають в заяві.

Обраний президент США Джо Байден планує підписати близько дюжини указів, в тому числі про приєднання до Паризької угоди про клімат, в перший день свого перебування на посаді. Також скасує суперечливу заборону на поїздки в країни з переважно мусульманською більшістю., УП

Як раніше повідомляли, після захоплення своїми прихильниками Капітолію Трамп заявив про готовність організовано передати владу обраному президенту Джо Байдену, але при цьому не погодився з підсумками виборів.

За матеріалами: Подробиці, УП
Добавлено: 18-01-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх